fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke soort raamdecoratie past bij welke woonstijl?

Bij het inrichten van het huis, denken veel mensen meteen aan een nieuwe bank, kasten en accessoires. Maar, wat nog weleens vergeten kan worden, is de raamdecoratie. Terwijl dat juist heel belangrijk is! Goede raamdecoratie helpt niet alleen bij het buitenhouden van licht, maar ook het waarborgen van je privacy en het bepalen van sfeer in huis. Maar welke soort raamdecoratie is nou mooi bij welke woonstijl? Wij helpen je een eindje op weg!

Landelijk

Als ik een landelijk ingericht huis inloop, heb ik altijd het gevoel dat ik thuiskom. Het is een stijl die niet iedereen past, maar waar wel bijna iedereen zich prettig bij voelt. Het kenmerkt zich voor veel warme tinten en meubilair waarbij comfort voorop staat. Wat betreft raamdecoratie kan je bij een landelijke stijl heel veel. Denk bijvoorbeeld aan mooie vouwgordijnen of duette gordijnen (zoals op de foto).

landelijk

Modern

Een modern huis straalt ruimte uit. Een modern interieur werkt met strakke lijnen en weinig ‘poespas’. Op het gebied van kleur, materiaal en compositie is alles mogelijk en dat maakt dit een geweldige stijl creatieve mensen. Ook hier kan je veel met je raamdecoratie, zoals strakke aluminium jaloezieën (zie foto) of paneelgordijnen.

modern

Industrieel

Oh, wat ben ik gek op dit stijltje! Veel vrienden van mijn hebben hun huis industrieel ingericht en ook ik zou dat graag willen. Wie weet in de toekomst 🙂 Deze stijl kenmerkt zich door veel robuuste materialen, aardse kleuren en retro eye catchers. Qua raamdecoratie kan je ook hier weer veel, zoals shutters (foto) of lederen jaloezieën.

Shutters

Scandinavisch

Scandinavisch design is super hot momenteel. En we snapped goed waarom! Het is erg licht, minimalistisch en creëert een fijne woonomgeving. Mooie raamdecoratie bij deze stijl zijn bijvoorbeeld houten jaloezieën of witte vouwgordijnen (zie foto). Wat lijkt jou het mooiste?

scan

Waar te koop?

Alle afbeeldingen en voorbeelden in dit artikel zijn afkomstig van  Zonnelux.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook