fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke e-bike past bij mij?

Op het moment dat je een nieuwe fiets gaat kopen, weet je precies aan welke eisen hij moet voldoen. Althans: dat denk je te weten. Je bent misschien op zoek naar een goede fiets om iedere dag mee naar je werk te rijden. Je zoekt een model uit, een elektrisch exemplaar zodat je niet zo hard hoeft te trappen, en zorgt ervoor dat je je tas of koffer er gemakkelijk op kunt vervoeren. Klaar! Zo kun je de komende jaren mooi vooruit. Denk je. Want het kan zomaar gebeuren dat je wensen en eisen in de komende weken, maanden of jaren gaan veranderen. Het kan zelfs zo zijn dat ze per dag gaan verschillen. Hoe ga je dat doen, met die fiets die je speciaal voor je werk had aangeschaft? Hoe zorg je ervoor dat je hem ook in een veranderde situatie kunt blijven gebruiken.

Kies een neutraal model

Allereerst is het belangrijk om als het even kan voor een neutraal model fiets te kiezen. Eentje waar je sowieso op verschillende oppervlakten mee uit de voeten kan. Met de racefiets naar je werk klinkt top, maar houd er rekening mee dat je een dergelijke fiets voor weinig andere dingen kunt gebruiken dan om ver en hard te fietsen. Zou het zomaar zo kunnen zijn dat je in de toekomst je fiets ook wilt gaan gebruiken om je kind mee naar school te brengen of de boodschappen te doen, of gewoon eens rustig me door de buurt te fietsen, dan is een dergelijk model misschien niet de handigste keuze.

Kies dus voor een standaardmodel fiets. Eentje waarmee je sowieso binnen de bebouwde kom uit de voeten kan, maar die (door het motortje) ook prima geschikt is om wat langere afstanden mee af te leggen, zeker als je hem koos om bijvoorbeeld dagelijks mee naar je werk te fietsen. Dan zit je ook de komende jaren gegarandeerd goed.

Let op de mogelijkheden

Een elektrische fiets van Muto in een standaardmodel, kun je vaak een beetje aanpassen als je wensen veranderen. Let er goed of het bijvoorbeeld mogelijk is om een kinderzitje erop te monteren, en of je de bagagedrager (waaronder de accu bevestigd wordt) ook kunt gebruiken om een kind of de boodschappen te vervoeren. Misschien heb je dit nu nog niet nodig, maar wie weet wat de toekomst brengt?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook