fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke 5 kledingstukken vormen de beste basis voor een tijdloze garderobe

Waarschijnlijk zit jouw kledingkast ook behoorlijk vol, met hoge stapels truitjes en de kleerhangers dubbel belast. Mijn kast puilt eigenlijk uit en soms weet ik niet meer precies wat ik ook alweer had. Met als resultaat dat ik soms mis grijp als ik een nette outfit zoek voor een speciale gelegenheid. Dat wil ik anders gaan aanpakken, dus voor mensen zoals ikzelf heb ik onderstaande opsomming gemaakt. Dit zijn klassieke musthave kledingstukken die een goede basis vormen voor een tijdloze garderobe.
Omdat het tijdloze kleding is, mag je er ook zeker in investeren. Goede kwaliteit zie je er namelijk wel van af, en deze klassiekers kunnen jaren mee. Misschien nog wel langer. Ze geven je een goede basis om je probleemloos door gelegenheden te slaan als bijvoorbeeld een kerstborrel van je werk, het eerste etentje met je nieuwe schoonouders en ook begrafenissen.

  1. Het kleine zwarte jurkje

Ja the little black dress is nog altijd een tijdloze modeklassieker, je moeder had dus gelijk. Een zwarte jurk is geschikt voor een feestelijke gelegenheid maar met een jasje of vest ook voor kantoor. Heel veel merken hebben elk seizoen weer een zwarte jurk in hun assortiment, dus kies de juiste voor jouw figuur. Bij voorkeur moet het een mouwloos jurkje zijn en niet al te kort. Tot op de knie staat altijd goed. Let er dat het decolleté niet te diep is, want dan valt de jurk gelijk af voor zakelijke toepassingen.

  1. Een handtas van een goed merk

Een goede handtas is echt een diepte-investering. Ikzelf heb graag een wat grotere handtas, maar dan moeten er goede vakken in zitten anders vind ik nooit wat terug. Dat paniekerige gegraai in je handtas als je mobiel gaat, staat nooit ladylike. Een Birkin handtas van Hèrmes lijkt me het summum maar op de één andere manier past het nooit in mijn budget.

  1. Zwarte pumps

Een paar nette zwarte pumps zijn het soort schoenen dat elke outfit sjieker maakt. De hoogte van de hak is natuurlijk naar smaak maar zwarte pumps passen eigenlijk bij alles: bij een rok, een nette broek, een jurk en ook bij een spijkerbroek. Ook hier is het aan te bevelen om topkwaliteit pumps te kopen. Internet portal Kortingbox adviseert echte Louboutin pumps, zoals de Pigalle Patent. Ze hebben behoorlijk hoge hakken maar ze geven je outfit zoveel meer cachet!

  1. Een nette blazer

Een net jasje of blazer is heel veelzijdig, ook hier is zwart weer de meest praktische kleur. Kies voor een licht getailleerd jasje, dat flatteert veel meer dan een blazer die recht valt. De blazer is ook prima te combineren met het zwarte jurkje, dit geeft gelijk een zakelijke look.

  1. Een getailleerde blouse

Met een mooie, witte blouse van degelijke kwaliteit heb je ook jaren plezier. Als wit je echt niet staat, kies dan een andere lichte, neutrale kleur. Een getailleerde blouse kleedt het mooiste af.

Met deze vijf basis kledingstukken kun je eindeloos variëren. Dat hoeft niet per se met andere klassieke kledingstukken te zijn, maar juist ook met een wuft sjaaltje, een statement ketting of een mooie jeans. Het geeft je dus letterlijk de klassieke basis om modebewust te zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook