fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welcome to the good life

leaf in a vineyard in Langhe Roero, Italy
Via Damespraatjes word ik voor de meest leuke en bijzondere evenementen uitgenodigd. Van beachparties tot fashion shows, het één nog leuker en hipper dan het ander. Mijn favoriet van de afgelopen week: wijnproeven op uitnodiging van de Braziliaanse ambassade in The Grand in Amsterdam.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een echte levensgenieter. Lekkere gerechten, mooie wijnen en goed gezelschap zijn allemaal elementen die mijn leven meer dan de moeite waard maken. Toen mijn hoofdredacteur mij de opdracht gaf om met een persoon naar keuze naar het bovengenoemde evenement te gaan was ik dan ook in totale extase.

Mijn beste vriend Bas was de gelukkige ‘+1’ voor die dag, ook hij is gek op lekker eten, mooie wijnen en goed gezelschap. Naast onze goede vriendschap zijn Bas en ik sinds kort partners. Met trots meld ik hierbij dat Bas en ik vanaf 1 april zullen starten met ons eigen ‘Burger Blog’. Geen Burger King, Mac Donalds of FEBO… Bas en ik gaan opzoek naar échte, ambachtelijke burgers! Deze testen wij op een aantal criteria zoals: het vlees, het broodje, de saus, de patat en het bij geserveerde biertje. Volg mij op Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Back to business. Na een heerlijke burgerlunch in de Amsterdamse Jordaan gingen wij richting The Grand, hét hotel waar diverse grote namen vertoefden: Robbie Williams, Kate Moss, George Clooney, Brad Pitt, en Justin Timberlake. Perfect setting for the perfect afternoon.

Na een warm ontvangst door de ambassadeur himself kon onze Brazillian wine tasting van start gaan. Eerste op het programma: Vinicola Aurora. Prachtige wijnen waarbij voor mij vooral de mousserende wijnen mij zeker aanspraken. Hierop volgden wijnhuizen Basso VInhos e Espumantes, Casa Valduga en nog een aantal exotisch klinkende namen. Ook al ben ik geen kenner, het proeven ging me aardig af. Fanatiek de wijn door het glas walsen,  gekke geluiden met mijn mond maken en termen als ‘Fermentatie’, ‘Cépage’ en ‘Vinificatie’ om de haverklap laten vallen… Fake it ‘till you make it, zullen we maar zeggen.

Mijn persoonlijke –totaal ongefundeerde- favoriet: de Salton Virtude van wijnhuis Vinicola Salton. Een Chardonnay die naar mijn idee wat ‘knoflook-achtig’ smaakt. De vinoloog kon er wel om lachen. Na de wijn snel gegoogled te hebben kwam ik erachter dat deze knoflook wijn tegen inkoopprijs € 25  fles kost en helaas niet verkrijgbaar is in Nederland. Na overleg met een kenner (mijn +1 van die middag) kreeg ik een goede tip; de Californische Bernardus lijkt op deze Salton Virtude, is verkrijgbaar in Nederland en is goedkoper.

Nog een leuke tip: wijnhuis Miolo heeft één van haar wijnen in de schappen bij Gall en Gall liggen. Vraag naar de cuvee giuseppe chardonnay.

Al eens een Braziliaanse wijn gedronken? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met deze wijnen.

Mara Blikslager Damespraatjes
Mara Blikslager
Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (19 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook