fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wel de lusten, niet de lasten

Ik vind kamperen verschrikkelijk, maar dan ook echt VERSCHRIKKELIJK. Overal zand, te heet, te koud, gras in je haar, gras tussen je kleren, afwassen met de buren, wc papier onder je arm, koude toiletgebouwen, kansloze speeltuintjes en overvolle zwembaden.. You name it, I hate it. Toch ging ik vorig jaar met een goede vriendin kamperen in Italië, wat deed ik mezelf aan?!

De heenreis in de blauwe Peugot (also known as De Blauwe Leeuw) was erg leuk. Harde muziek, gekke dansjes, toeteren naar vieze oude truckers, liters energy drink en twee losgeslagen tieners in de auto van mama; hoe kan dat nou tegenvallen? Maar, hoe dichter wij bij de camping kwamen, hoe minder enthousiast ik meezong, hoe meer energy drink ik nodig had en hoe opvallend minder sexy de dansjes werden. Giechelaanvallen maakten plaats voor harde niezen (ik ben allergisch voor gras) en tranen van het lachen werden gewoon tranen. Ik dacht dat ik dood ging.

Toch waren er een miljoen lichtpuntjes die vakantie: de astmapuffer van € 3 die zonder recept verkrijgbaar was, flessen goedkope wijn en grappa, heerlijk eten, koken op een kookstelletje, hysterische straatverkopers, knappe Italianen, op hol geslagen drag queens, leuke dorpjes en last but not least mijn vriendin. Wat hadden we een lol!

Al met al een vakantie om nooit te vergeten. Helaas voor mij heb ik met mezelf afgesproken nooit meer in een tent te gaan liggen en al helemaal niet meer op een (lek) luchtbed. Nu, een jaar later heb ik daar zeker spijt van… Ik mis de goedkope wijn, ik mis het koken op een kookstelletje dat gevaarlijk vaak omvalt, ik mis de natuur en bovenal mis ik de lol die mijn vriendin en ik daar hadden.

Thank God, mijn vriendin is net zo gek als ik. Vanavond, vrijdag 7 september, gaan wij het bos in. Zie jij ergens in een Gooisch bos twee blonde meisjes koken op een campingstelletje en liters wijn naar binnen werken? Laat maar lekker zitten, ze zijn aan het genieten.

Mara Blikslager

Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

 

 

1 reactie

m van poelgeest -

gewedig hoor mara dat jullie dat hebben
gedaan!
ik ben heel benieuwd hoe het gegaan is?
zal wel dolle pret geweest zijn!
groetjes. o.

Reageer ook