fb
Damespraatjes Damespraatjes

Weinig gevoel voor styling en inrichting? Wij hebben een paar tips voor je!

Soms kom je in van die huizen, waar alles gewoon helemaal klopt. De gebruikte kleuren, stoffen en materialen sluiten feilloos op elkaar aan en je kunt zien dat het is ingericht door iemand die hier gevoel voor heeft. Dit kan de vrouw of heer des huizes zijn, maar ook dat van een goede interieur stylist. Helaas heeft niet iedereen een geweldig gevoel voor styling en inrichting. En ook niet iedereen heeft budget voor een dure binnenhuisarchitect. Wat doe je dan? 

1. Schakel de hulp van vriendinnen in

Heb jij een vriendin (of natuurlijk vriend) die goed is met styling en wiens huis er altijd piekfijn uitziet? Vraag of zij jou wil helpen! Waarschijnlijk voelt zij zich enorm vereerd en zou het heel leuk vinden om jou een handje te helpen. Ga samen op pad voor leuke spullen en bedank haar met een lekkere lunch. Zo heb je niet alleen een mooi ingericht huis, maar ook een gezellig vriendinnendagje!

2. Vraag de verkoper om hulp

Meubelverkopers weten enorm veel van meubels en styling. Ze staan de hele dag tussen de mooiste spullen, weten precies wat trends zijn en welke items mooi combineren. Neem een plattegrond en foto’s van jouw huis mee en laat dit aan de verkoper zien. Binnen no-time heb jij heel veel mooie opties en combinaties voor je.

3. Koop een complete set

Wil jij helemaal niet afhankelijk zijn van een ander? Dan heb ik nog een leuke tip voor je: koop een complete set. Wist je dat er bijvoorbeeld complete slaapkamers te koop zijn? Je koopt dan een bed, nachtkastjes en kledingkast die perfect bij elkaar passen. Veel handiger dan alleen een bed kopen en hier een kast en nachtkastjes bij zoeken! Vaak is afstylen makkelijk. Alle grote items zijn al goed op elkaar afgestemd en met een vrolijk vloerkleed en een paar gezellige lampen ben je zo goed als klaar.

4. Laat je inspireren

Niemand krijgt uit het niets een idee. Inspiratie ligt aan de basis van ontwikkeling en een idee moet altijd groeien. Door veel op Pinterest rond te kijken, kan je jouw eigen stijl goed leren kennen. Zie je iets wat je echt heel mooi vindt, dan kan je het gewoon namaken! Beter goed gepikt dan slecht bedacht, zeg ik altijd maar.

Niet overal goed in

Ik hoop dat jij wat aan deze tips hebt! Zelf vind ik het inrichten en stylen van mijn huis altijd super leuk. Maar ook ik schakel soms hulptroepen in. Je kan nou eenmaal niet overal even goed en bedreven in zijn. Zo werd onze woonkamer ingericht door een stylist en slinger ik regelmatig Pinterest aan voor hulp. Niks mis mee!

Welke ruimte van jouw huis zou jij graag willen aanpakken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Axl -

Goede tips! Zeker de tip om een complete set te kopen, dat is makkelijk en ziet er een stuk stijlvoller uit 🙂

Reageer ook