fb
Damespraatjes Damespraatjes

Weinig geld? Zo geef jij je huiskamer toch een nieuwe look!

Als het aan mij lag zou ik mijn huiskamer twee keer per jaar een flinke make-over geven. Jammer genoeg heb ik hier zowel de tijd als het geld niet voor. Maar, om mezelf toch een beetje in mijn onuitputtelijke redesign behoefte te voldoen, mag ik van mezelf vier keer per jaar een mini make-over doen. Hier 5 handige tips waarmee je met een klein budget je huiskamer een nieuwe look geeft:

1. Ruil met vrienden

Veel mensen hebben ontzettend veel troep waar ze eigenlijk niks meer mee doen. Zo heb ik een kast vol met kaarshouders, decoratieve potten en zelfs schilderijen. Heel mooi allemaal, maar ik heb er geen plek voor. Ook staat mijn kelderbox momenteel vol met eetkamerstoelen die ik niet gebruik. Zonde. Bel eens je vriendinnen op en vraag of zij het zelfde probleem hebben, dan kunnen jullie ruilen!

2. Bezoek de kringloop

Bij de kringloop moet je een klein beetje geluk hebben, maar het kan gebeuren dat je voor heel weinig geld iets heel leuks vindt. Eén nadeel: het kan je erg veel tijd kosten voordat je iets moois gevonden hebt… En je weet: tijd is geld.

3. Vernieuw je accessoires 

Met een paar accessoires kan je je huis al een totaal nieuwe uitstraling geven. Denk aan een mooie spiegel of een laddertje waar je bijvoorbeeld kleden overheen kan hangen. Ook een gave mand of een nieuw vloerkleed kan een groot verschil maken. Kijk eens naar de woonaccessoires bij Sweet Living Shop!

4. Schilderen

Plan een vrije zaterdag in als schilderdag! Doe online inspiratie op, ga naar de bouwmarkt, koop verf en schilder (een deel) van de huiskamer. Dit heeft een enorme impact op de look van je huiskamer.

5. Andere opstelling

Hiervoor moet je een beetje door dingen heen kunnen kijken en lef hebben! Ga eens schuiven met de stoelen, banken en tafels en bedenk een hele andere opstelling. Neem ook eens een kijkje bij de buren om te zien hoe zij het hebben ingericht. Dit kan je vaak op leuke ideeën brengen.

Reageer ook