fb

Weer in de zomerjurkjes van vorig jaar passen? This is how you do it!

Vorig jaar trouwde ik met Ward en heb ik het weten te presteren om vijf kilo af te vallen voor de grote dag. Voor mij een hele prestatie, aangezien ik de grootste levensgenieter op deze aardkloot lijk te zijn. Hoe het mij vorige keer gelukt is om de motivatie op te brengen weet ik niet, maar ik vermoed dat het iets te maken had met een witte jurk die bij de eerste fitting een tikkeltje te strak zat. Ik ging aan de slag, raakte die vijf kilo kwijt en paste perfect in de aller mooiste jurk ever.

Na ons huwelijk gingen we op huwelijksreis naar Italië. Ik kan je vertellen: als bourgondiër heb ik mij daar niet ingehouden. De schade? Twee kilo in tien dagen. Ach, die heb ik er zo weer af, maakt ik mijzelf wijs. Nou, nee dus. Het huwelijk zat erop, de jurk hoef ik niet meer aan en dus was de motivatie ook weg. Die twee kilo werden drie. Die drie werden vier en die vier werden vijf. Het resultaat? Ik ben weer net zo zwaar als vóór het afvallen. En dat is jammer, want ik zat vorige zomer zo waanzinnig lekker in mijn vel.

Graag zou ik nog deze zomer die vijf kilo weer kwijt zijn. Moet lukken! Hoe pak ik het aan?

Gezonde voeding

Op de eerste plek natuurlijk met gezonde voeding. Ik ben nogal een bourgondiër (en dat wil ik mezelf in het weekend niet ontnemen), maar vijf dagen per week gezond moet lukken. Als ontbijt start ik met yoghurt, muesli en rood fruit. Tussen de middag maak ik een salade met twee volkoren-crackers. Als diner ga ik voor een stukje vis, kip of mager vlees met veel groenten ernaast. Tussendoor lekker veel fruit, groente en elke dag een handje noten. Geen alcohol doordeweeks.

Lekker bewegen

Ook beweging is belangrijk. Ik ben erg druk, dus elke dag een uur de sportschool in gaat mij niet lukken. Maar zo veel mogelijk dingen op de fiets doen en elke dag een half uur wandelen? Dat lukt zeker. Daarnaast doe ik twee keer per week een zware bokstraining. Een top combi!

Acht uur slapen

Tot slot is voldoende slaap ook heel erg belangrijk. Slapen is essentieel voor het herstel van je lichaam en het opdoen van energie voor de volgende dag. Slaap je te weinig? Dan voel je je niet alleen slecht, maar het is daadwerkelijk ongezond voor je lichaam en brein. Acht uur per nacht slapen is daarom net zo belangrijk als gezond eten en lekker bewegen. Heb je jonge kinderen? Of slaap je moeilijk door bijvoorbeeld de overgang? Bespreek dit met je partner en eventueel de huisarts. Ga op zoek naar oplossingen, vaak zijn deze er!

Praat mee

Welke van deze tips ga jij gebruiken? Ik ben erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Reageer ook