fb
Damespraatjes Damespraatjes

Weer eens met het hele gezin op vakantie? Zo krijg je ook de tieners mee!

Lekker met de kids kliederen langs het zwembad, als gezin door pittoreske dorpjes struinen en gezellig met z’n allen aan een uitgebreid ontbijt. Denk jij ook nog weleens teug aan die onbezorgde familievakanties waarbij iedereen mee was? Nu, zoveel jaar later, gaat iedereen langzaam maar zeker zijn eigen weg. De jongste zit mokkend op de achterbank en de twee oudsten willen met vrienden naar Renesse of Chersonissos. Bye Bye, warme familievakanties! Mis jij die oude, vertrouwde vakanties ook elk jaar meer? Lees snel door en ontdek welke bestemming Cherso snel doet vergeten!

Familie in Algarve
Dé truc tot het meekrijgen van tieners op vakantie is niet zo heel ingewikkeld. Er zijn een stuk of zeven elementen die de key tot het tiener vakantiegeluk bieden en resulteren in hereniging:

  • Relaxed en gezellig reisgezelschap
  • Lekker eten en drinken
  • Aantrekkelijke bestemming
  • Mooi weer
  • Privacy
  • Mogelijkheid tot avontuur
  • Vrijheid en zelfstandigheid
  • Leuke uitgaansgelegenheden

Goed, de ‘ingrediënten’ zijn bekend, maar waar vind je nou een locatie die al deze elementen bundelt? Damespraatjes ging opzoek en vond: de Portugese Algarve. Als je kijkt naar wat de Algarve te bieden heeft, kan je in de bovenstaande checklist flink gaan afvinken. Deze door Nederlanders nog relatief onontdekte streek staat bekend om het heerlijke zomerweer, de talloze bezienswaardigheden en zelfs een heleboel leuke uitgaansgelegenheden voor jongeren. Eén van de grootste voordelen die de Algarve te bieden heeft, is de enorme bewegings- en keuzevrijheid. Waar je in Turkije redelijke gebonden bent aan het All-inclusive resort, ben je in de Algarve vrij om te gaan en staan waar je wil. Huurauto’s zijn zeer voordelig en de Algarve stikt van de mooie hotels, vakantiehuizen en appartementen. Zijn jouw tieners echte kroegtijgers? Kijk dan voor een verblijf in Albufeira. Zijn jullie en de kids toch meer van lange wandelingen en iets meer rust? Doe eens research naar Manta Rota.

Portugal_familie_algemeen1

Meer weten?
Wil je meer weten over een familievakantie naar de Algarve? Bezoek dan de website van Primavera reizen. Deze organisatie is een expert op het gebied van familiereizen en heeft een groot aanbod aan accommodaties om de leukste vakanties te beleven.

1 reactie

Claudia -

Wat een leuke tip! Lekker met de pubers naar de Algarve! Dat lijkt me een goed idee!

Reageer ook