fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wave gordijnen zijn hot! Wat heb je hiervoor nodig?

Vorige week hebben wij in een opwelling de zitkamer en eetkamer met elkaar omgewisseld. Eerst aten wij in de uitbouw naar de tuin en luierden we naast de keuken. Door deze twee dingen met elkaar om te draaien heeft de eettafel een prominentere plek in huis gekregen en is de zitkamer gezelliger en knusser geworden.

We zijn heel blij met de nieuwe indeling! Voor het bezoek is het soms nog even wennen, maar ik denk niet dat we ooit weer terug zullen wisselen. Ook is het werk zo goed als af, op twee dingen na; in de eetkamer moet nog een schilderij opnieuw opgehangen worden en in de zitkamer willen we graag iets voor de ramen. In Amsterdam woon je dicht op elkaar en hierdoor hebben we dus flinke inkijk als we op de bank liggen. Hoewel we niks te verbergen hebben, is het toch ook wel lekker om privacy te hebben.

Wat betreft de raamdecoratie ben ik er al helemaal uit wat ik wil: wave gordijnen. Je ziet ze tegenwoordig overal en ik vind het er echt heel mooi en luxe uitzien. Echt iets voor mij dus 😉

Wat zijn wave gordijnen?

De naam zegt het al een beetje: wave gordijnen zijn gordijnen die in een golvende vorm bevestigd worden. Normaal gesproken hangen gordijnen recht naar beneden, maar bij wave gordijnen zie je in het hele gordijn en mooie, golvende slag. Om te zorgen dat de gordijnen goed hangen en mooi golven, maak je gebruik van speciale producten.

unnamed-1

Wat heb ik nodig?

Om een wave gordijn op te hangen, heb je een wave rail en wave runners nodig. Elke wave rail maakt gebruik van zijn eigen wave runners. Over het algemeen koop je de rail en de runners dan ook samen. Je kunt ook kiezen voor een strakke Sphare railroede. Vooral gordijnen van lichte materialen lenen zich voor wave gordijnen. Inmiddels weten we dat Zware stoffen en velours ook geschikt zijn voor wave gordijnen.

Waar koop je deze spullen?

De benodigdheden voor het monteren van een wave gordijn kan je op diverse plekken aanschaffen, bijvoorbeeld bij Roedes Online. Het fijne bij deze webshop, is dat alle railroedes met een diameter van 20mm, 22mm, 25mm, 28mm, 30mm zijn geschikt voor wave runners. Verder kan je hier ook een gewone gordijnrail kopen die geschikt is voor wave gordijnen: je koopt de bijbehorende wave runners er gewoon bij.

Ik weet het zeker: in onze zitkamer gaan wij voor een prachtig wave gordijn! En jij? Vind jij het ook zo mooi? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook