fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de voordelen van een vinylvloer?

Wist je dat een verhuizing en een verbouwing voor veel mensen een erg stressvolle levensgebeurtenis is? ‘Verandering van woning’ staat volgens de Holmes en Rahe stress-schaal zelfs op een 33ste plek van meest stressvolle levensgebeurtenissen. Niet gek dat mensen er dan vaak ook niet om staan te trappelen. Gelukkig kan je een verbouwing of verhuizing een heel stuk aangenamer maken.

Hoe maak je het aangenamer?

Het veraangenamen van een verhuizing of verbouwing, kan je doen door de taken in het gezin goed te verdelen en het vooral niet te zwaar nemen als het niet allemaal zoals gepland. Maak bijvoorbeeld een grote snoeppot, waar je elke keer dat iets helemaal anders loopt dan gepland, een snoepje uit mag pakken. Zo maak je van dat vervelende (en vaak onoverkomelijke) moment toch nog iets luchtigs.

Waarom zou je voor een vinylvloer kiezen?

Ook heel belangrijk: maak het financieel behapbaar. Als je bovenop de ‘gewone’ verbouw-stress ook nog geldzorgen krijgt, is de ellende compleet. Vandaar dat we een mooie geld-bespaatip hebben: overweeg eens een vinylvloer. Waarom? Dat lees je hier!

1. Verschillende maten

Of je nou een kleine of grote ruimte met vinyl wilt beleggen: er is altijd een goed formaat te krijgen. Zo kan je kiezen voor kamerbreed vinyl, gemakkelijk te leggen vinylstroken of vinyltegels. Wat zou bij jullie handig zijn?

2. Gemakkelijk in onderhoud

Glas wijn omver? De hond die niet kon wachten op zijn volgende uitlaatbeurt? Of kinderen die het altijd weer vies weten te krijgen? Met een vloer van vinyl is dit geen probleem. Water en een doekje en klaar. Geen gedoe met dure tapijtreinigers of lak voor de houten vloer. Klinkt niet verkeerd he?

3. Relatief goedkoop

Van alle vloeren die je kunt leggen, is vinyl toch wel een van de meest goedkope opties. Je hebt al een vinylvloer van Kwantum vanaf € 3,95 per vierkante meter.

4. Veel verschillende kleuren

Een van de voordelen van vinyl is dat je er eigenlijk bij elke woonstijl een mooie en betaalbare vloer kunt vinden. Je hebt vinyl met een betonlook tot vinyl met een houtlook en alles daar tussenin.

5. Geluiddempend

Vinyl is gemaakt van PVC, een materiaal wat bekend staat om zijn geluidsabsorberende kwaliteiten. Een goede keuze voor ruimtes of woningen waar je last hebt van geluidsoverlast. Enne, misschien kan je dit artikel ook doorsturen naar die bovenbuurvrouw die altijd met haar hoge hakken door het huis loopt? 😉

Even doorzetten!

We hopen dat jullie echt wat met deze tip kunnen! Enne, zit je middenin een verbouwing of verhuizing? Kop op! Heel even doorzetten en dan zit je er straks weer prinsheerlijk bij.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Charlotte -

Wat een leuk idee de stress snoeppot!! Ook als je niet in de verhuizing zit 😉

Reageer ook