fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de voordelen van een ronde eettafel?

Je bent op zoek naar een nieuwe tafel voor in de woonkeuken of misschien wel in de living. Je baant je een weg door verschillende online shops die je tegenkomt in je zoektocht naar de perfecte tafel, maar een keuze maken wordt hierdoor niet gemakkelijker. Het aanbod tafels, en eettafels in het bijzonder, is namelijk erg groot. Bovendien vind je tafels in alle soorten, maten en kleuren. Niet zo gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om nog maar te zwijgen over de prijs van een degelijke eetkamertafel. Je doet er daarom verstandig aan om niet over een nacht ijs te gaan en met een aantal zaken rekening te houden. Heb je bijvoorbeeld weleens een robuuste ronde eettafel overwogen? In dit artikel zetten wij de voordelen van ronde eettafels voor je op een rij. Lees je verder?

Geschikt voor kleinere ruimtes

Ofschoon rechthoekige eetkamertafels nog steeds de meest populaire eettafels zijn, kan een andere tafelvorm misschien veel beter tot zijn recht komen in de ruimte. Rechthoekige eetkamertafels zijn bij uitstek geschikt voor een grote ruimte, maar ronde en ovale tafels daarentegen zijn uitermate geschikt voor kleinere ruimtes. Het is een slimme plaatsmaker voor in een kleine ruimte. Bijkomend voordeel is dat je nog gemakkelijk om de tafel kunt heen bewegen. Komen er gasten op bezoek? Je kunt gemakkelijk extra stoelen bijschuiven. Hierdoor creëer je binnen een handomdraai extra zitplekken.

Gezelligheid aan tafel

En dan het tweede punt. Een ronde eetkamertafel komt de sfeervolle tafelgesprekken ten goede. Een conversatie voeren aan een ronde tafel is namelijk veel gemakkelijker dan aan een rechthoekige tafel. Dat zit zo. De setting voelt een stuk knusser aan. Hierdoor hoef je niet alleen in gesprek te gaan met de persoon die naast je heeft plaatsgenomen aan tafel, maar ook met alle andere tafelleden. Kortom, een ronde eettafel bevordert het oogcontact en komt het natafelen tot in de late uurtjes ten goede. Gezellig!

Geen scherpe hoeken

En dan het derde punt. Een ronde eetkamertafel mag kindvriendelijk genoemd worden. Waar er bij kubistische tafels nog een grote kans is tegen een hoek te stoten, behoort dit issue bij een ronde tafel tot het verleden. Succes!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook