fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat voor soort oliën kun je in een aroma diffuser gebruiken?

Sinds een paar maanden gebruiken wij thuis aroma diffusers. Zowel in de slaapkamer als beneden hebben wij er een staan en deze gebruiken we regelmatig. De meeste mensen gebruiken de diffusers voor het verspreiden van een heerlijke geur, maar wist je dat je ze ook kunt gebruiken voor het bevochtigen van de lucht en het verjagen van muggen? Voor ons dus dé reden om er niet alleen een in de woonkamer te hebben staan, maar ook een in de slaapkamer. Maar welke oliën kan je eigenlijk allemaal gebruiken voor in je aroma diffuser? En welke juist niet? Wij gingen op onderzoek uit! 

Zelf blends maken

Mijn favoriete geurtje voor in de diffuser is op dit moment een kerstblend. Ik maakte de blend zelf door essentiële oliën met de geuren sinaasappel, kruidnagel en kaneel met elkaar te mixen. Het maken van deze zogeheten blends is heel makkelijk en ik vind het super leuk om op deze manier nieuwe geurtjes voor in mijn diffuser te ontdekken. Afgelopen zomer maakte ik ook een échte succesblend van citroengras, eucalyptus en bergamot. Behoorlijk wat vriendinnen hebben een flesje mee naar huis genomen en gebruikt in hun eigen aroma diffuser.

Olijfolie of parfum

Maar kan je eigenlijk ook andere oliën en geurtjes in een diffuser doen? Bijvoorbeeld een druppeltje van je favoriete parfum of wat olijfolie met citroen uit de keuken? Het antwoord daarop is in principe ja; je kunt dit in je diffuser doen. Toch willen we je om diverse redenen afraden. Er bestaat namelijk de kans dat er bij het verdampen van deze producten schadelijke dampen vrijkomen. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarnaast kan het ook dat deze producten jouw diffuser van binnen beschadigen, waardoor hij er op termijn mee op kan houden.

Ingrediëntenlijst

Het advies is dus om alleen gebruik te maken van essentiële olie, parfum olie of etherische olie. Check daarnaast altijd even of het product dat je koopt ook daadwerkelijk geschikt is om in een diffuser te gebruiken. In de meeste gevallen is dit zo, maar kijk bij het proberen van nieuwe merken altijd kritisch naar de omschrijving van het product en de ingrediëntenlijst. Zo weet je zeker dat het geen gevaar voor je gezondheid of jouw diffuser vormt.

Praat mee

Heb jij al een aroma diffuser thuis? Wat zijn jouw favoriete geuren? En heb jij het zelf maken van lekkere blends al ontdekt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook