fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat kost een Rolex dameshorloge?

De meeste dames hebben het afgelopen anderhalf jaar flink wat kunnen sparen. Door alle coronamaatregelen waren vakanties immers niet mogelijk, was de horeca een tijd gesloten en andere vrijetijdsbestedingen vaak ook van de baan. Niet gek dus als je zomaar duizenden euro’s hebt uitgespaard (als je tenminste niet online al teveel kleding en interieurspullen hebt gekocht). Een goede besteding voor dat spaargeld? In plaats van allerlei prullaria te kopen zou je ook kunnen kiezen voor iets echt tastbaars en blijvends. Een accessoire zoals een Rolex horloge bijvoorbeeld. Dat is niet alleen echt mooi, maar ook nog eens een goede investering. Wil je een Rolex dameshorloge kopen? Hier vind je een overzicht van wat een Rolex horloge voor dames ongeveer kost.

Rolex horloge voor dames

Rolex is al meer dan een eeuw lang de belichaming van luxe. Deze Zwitserse fabrikant maakt horloges die staan voor prestige, precisie en prestatie, en echt een klasse apart vormen als het gaat om design. De luxe horloges van dit bekendste merk ter wereld worden met de grootst mogelijke zorg handmatig geassembleerd om de uitzonderlijke kwaliteit te kunnen waarborgen. Door de hoge eisen is de productiecapaciteit niet erg groot. Niet gek dus dat de vraag naar Rolex horloges regelmatig het aanbod overstijgt.

Bij een sieraad denken de meeste dames overigens aan een ring, ketting of armband. Een horloge heb je immers toch niet meer nodig, als je de tijd op je telefoon kan checken? De smartphones zijn echter de afgelopen jaren steeds groter geworden, en passen steeds minder gemakkelijk in een broek- of jaszak. Je hebt er zo langzamerhand een aparte tas voor nodig! Daarnaast komen steeds meer mensen erachter dat het ook heel goed is voor je gemoedsrust om die telefoon eens een tijdje even niet binnen handbereik te moeten hebben. Om dan toch te weten hoe laat het is (en natuurlijk even te genieten van een prachtig sieraad) wordt het dragen van een horloge weer steeds populairder.

Kosten Rolex dameshorloge

Een Rolex dameshorloge is echt een exclusief item. Je moet dus niet denken dat je er met een paar honderd euro een kunt aanschaffen. De prijzen van een Rolex lopen uiteen, en zijn onder andere afhankelijk van de grootte, en de gebruikte materialen van de wijzerplaat, lunette / bezel (een metalen of kunststof frame waarin het horlogeglas zit geklemd) en de polsband.

Bij Rolex kun je niet echt van ‘goedkoop’ spreken. Om het dan maar zo te noemen: het instapmodel is de Rolex Oyster, een horloge van Oystersteel-staal dat nieuw verkrijgbaar is voor net iets minder dan 5.000 euro. Afhankelijk van het precieze model kan de prijs oplopen tot 6.000 euro.

Een ander populair dameshorloge van Rolex is de Lady-Datejust. Afhankelijk van het gekozen materiaal (zoals Oystersteel-staal, rosegoud, geelgoud) lopen de prijzen uiteen van ongeveer 6.000 euro tot meer dan 30.000 euro. Er zijn ook versies met diamanten, maar hiervan ‘zijn de prijzen op aanvraag’.

Van de modellijn Day-date is tot slot de versie met een diameter van 36 millimeter erg geschikt voor dames. Dit horloge, dat bij de presentatie in 1956 het eerste uurwerk was met de volledig uitgeschreven naam van de dag van de week, is nieuw te koop vanaf ongeveer 40.000 euro. Afhankelijk van de materialen kan de prijs van een item oplopen tot meer dan 100.000 euro.

Rolex dameshorloge financieren

Zoals je kunt lezen heb je echt wel een behoorlijk gevulde bankrekening nodig als je een Rolex wil kopen. Zelfs voor een tweedehands model, want ze verliezen maar weinig aan waarde en worden soms juist alleen maar meer waard. Heb je zelf al een mooi beginbedrag, maar nog niet voldoende? Of heb je je oog laten vallen op een wat duurder model? Dan kun je ook geld lenen voor de aanschaf. Ben je op zoek naar een specifiek model waarnaar je even zult moeten zoeken? Met een doorlopend krediet heb je het geld direct achter de hand zodra een koopkans zich voordoet, maar hoef je nog geen rente te betalen zolang je het krediet niet opneemt. Bovendien heb je alle vrijheid in het terugbetalen van de lening. Online kun je gemakkelijk rentes vergelijken en een lening aanvragen.

Je helemaal verlekkeren op de nieuwste modellen Rolex dameshorloges van 2021? Die vind je op de site van Rolex.

Reageer ook