fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat kan het inschakelen van rechtshulp mij opleveren?

Soms gaat het leven niet over rozen en ontstaat er een conflict met iemand in je naburige omgeving. Denk aan die fijne buurman waar je wekelijks gezellig een kopje koffie mee dronk, of een familielid waar je altijd goed mee door één deur kon. Dit kan van het ene op het andere moment veranderen door een meningsverschil. Er rustig over praten blijkt misschien niet meer mogelijk. In plaats daarvan wordt er alleen nog gecommuniceerd met briefjes, of valt de communicatie juist helemaal stil. Betreft het een juridisch probleem dat echt opgelost moet worden, dan is het fijn om te weten dat je altijd gebruik kunt maken van rechtshulp. Bij bijvoorbeeld Univé kan dit via je rechtsbijstandverzekering of door te kiezen voor Rechtshulp on Demand.

Videobellen met jurist

Rechtshulp on Demand is er voor wie direct een juridisch specialist kan gebruiken, maar geen rechtsbijstandverzekering heeft. Daarmee betaal je gelijk voor de hulp die je nodig hebt. Om welk bedrag dit gaat, hangt van af je gekozen pakket. Wil je bijvoorbeeld eerst gewoon eens bellen met een jurist van Univé, dan betaal je €65 inclusief btw (prijs ten tijd van het schrijven van dit artikel). Hiervoor in ruil ontvang je tot 30 minuten videobeltijd, waarin je al je vragen stellen kunt die je maar hebt. Je ontvangt dan gelijk deskundig advies op maat. Andere mogelijkheden zijn er ook. Zo kun je ook de situatie laten beoordelen. Het laten opstellen van een brief is één van de andere pakketten waar je voor kunt kiezen. Onderhandelen en procederen (naar de rechtbank gaan) zijn de laatste twee opties.

Zo sluit je online het gewenste pakket af

Wil je rechtshulp inschakelen, dan regel je dit eenvoudig via de website van Univé. Eerst bepaal je het rechtsgebied waar je hulpvraag betrekking op heeft. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘Wonen, buren en relaties’, ‘Aankopen en geld’ of ‘Letselschade’. In totaal zijn er 9 rechtsgebieden. Je selecteert vervolgens het gewenste pakket van je keuze. Vervolgens beschrijf je de situatie in het kort, zoals hoe het begonnen is, hoe de situatie er momenteel uitziet en wat precies je verwachtingen zijn van de jurist. Tot slot vul je je persoonlijke gegevens in, zodat de jurist contact met je op kan nemen. Vergeet overigens niet een laatste check uit te voeren, om te controleren of je alles correct hebt ingevuld.

Rechtsbijstandverzekering Univé op maat

Een andere optie in plaats van direct te betalen voor de hulp die je nodig hebt, is het maandelijks afdragen van een klein bedrag aan premie. Dat kan met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering Univé. Het is mogelijk jouw gewenste rechtsbijstandverzekering op maat samen te stellen. Zo heb je naast de keuze uit 3 verschillende basispakketten ook diverse aanvullende dekkingen om eventueel uit te kiezen. Hoeveel het gewenste pakket je precies kost, dat bereken je eenvoudig door online je premie te berekenen. Binnen een paar minuten weet je al precies waar je aan toe bent. Ben je hiermee akkoord, dan is het mogelijk gelijk de verzekering af te sluiten. Daarmee ben je direct verzekerd en weet je dat je nooit alleen staat bij een probleem of conflict.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

Reageer ook