fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is squalaan en waarom wil iedereen het in zijn verzorgingsproducten? 

wat is squalaan

Squalaan. Dat woord kom ik de laatste tijd steeds vaker tegen en ik had werkelijk geen idee wat het inhield. Inmiddels weet ik dat squalaan een olie is. Een bijzondere olie, een krachtpatser die de huid een flinke boost kan geven. Zeker als je een wat oudere huid hebt. Wat is squualaan en waarom is het zo goed?

Vocht inbrengende crème, serum crème, rimpelvullers en indoor serums…. Soms duizelt het me wat er allemaal te koop is. Ook bekruipt me het gevoel dat fabrikanten van beautyproducten naar de meest mooie termen zoeken om hun producten aan de man te brengen. Ik ben daar weinig gevoelig voor. Maar ik ben wel gevoelig voor ingrediënten die iets toevoegen en daadwerkelijk iets voor de huid doen. Zoals squalaan.

Wat is squalaan?

Squalaan is een olie die die van nature in de huid voorkomt. Het zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Vervelend is dat als je ouder wordt, de hoeveelheid afneemt. Je huid voelt dan droger aan maar door te smeren met producten waarin squalaan is verwerkt, zorg je weer voor een zachte en soepele huid.

Droge huid

Waarom zou je squalaan op je gezicht smeren? Nou, omdat het bijvoorbeeld heel goed en verzorgend is bij een droge huid. Bovendien zorgt het olietje voor een natuurlijke balans van de huid. Dat houdt in dat als je een droge huid hebt, het minder droog aanvoelt en een vette huid minder vet wordt. Heb je van nature een prachtige huid? Dan wordt je huid na een paar druppels olie nog prachtiger.

Het helpt je huid weer stralen

Squalaan is echt een bijzonder product. Het hydrateert de huid en rimpeltjes en fijne lijntjes worden minder. Het herstelt de elasticiteit en zorgt voor een stralende huid. Maar wat misschien wel het belangrijkste is, is dat squalaan het herstellende vermogen van de huid verbetert. Het helpt je huid weer op gang om daarna eindeloos te kunnen stralen. De olie dringt diep door en neemt en passant andere goede werkzame stoffen met zich mee die gunstig zijn voor een mooie huid.

Squalaan to the resucue!

Sommige huidtherapeuten adviseren squalaan bij mensen die veel wondjes, acne en ontstekingen in hun gezicht hebben. De olie zou zorgen voor een snellere genezing. Wie dus last heeft van bijvoorbeeld eczeem kan er baat bij hebben. Uit ervaring weet ik hoe lang de zoektocht naar de juiste gezichtsproducten kan zijn en hoe wanhopig je daarvan kan worden. Hoe fijn zou het dan zijn als squalaan de oplossing is bij een probleemhuid?

Na alle informatie die ik las, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Inmiddels gebruik ik de olie, niet alleen voor mijn gezicht maar ook voor mijn handen. Want die hebben het zwaar te verduren in de winter…

Was jij al bekend met squalaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Afbeelding boven artikel: Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook