fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is mediation en wanneer is dat nodig?

mediation wanneer

Elkaar de wereld gunnen en het beste in elkaar naar boven halen: bij een scheiding kunnen deze belangen er nog wel eens inschieten. De liefde die jullie voorheen bij elkaar vonden, is misschien niet meer zo vanzelfsprekend als eerst. Door verschillende visies op de scheiding en emoties die hoog op kunnen lopen in deze moeilijke periode, is het soms niet meer mogelijk om normaal met elkaar te communiceren. Er worden keuzes gemaakt die normaal niet zomaar gemaakt zouden worden en er kunnen vervelende verhoudingen ontstaan. Om te voorkomen dat er emotioneel verkeerde beslissingen gemaakt worden, kan er gebruik gemaakt worden van mediation. Maar wat doet een mediatior in Haarlem nu precies?

Hoe werkt mediation?

Bij een scheiding kan er nog wel eens een conflict of geschil ontstaan. Verschillende partijen worden het niet eens over bepaalde keuzes of er kan niet redelijk met elkaar gesproken worden. In deze situatie is een rechter al snel de makkelijkste weg. Ze gaan op deze manier de strijd met elkaar aan. Echter kunt u hier achteraf veel spijt van krijgen en is meestal één partij de verliezende partij. Bij mediation wordt geprobeerd dit conflict op te lossen. Het belangrijkste aan een mediation proces is, is dat de mediator in Haarlem geen kant kiest, maar de belangen behartigt van beide partijen. Het doel is natuurlijk om er samen goed uit te komen. Er worden bij de mediator Haarlem kwesties besproken van de woning tot aan fiscale gevolgen.

Voor het welzijn van je kind

Een vechtscheiding kan veel impact hebben op het welzijn van een kind. Onbewust krijgen zij vaak veel mee van de spanning die tussen de ouders speelt. Deze emotionele periode, die beide partijen door gaan, zal ook overgebracht worden op de kinderen. Om de schade voor hen te beperken, is mediation ontzettend belangrijk. Als de ouders goed uit elkaar gaan, is de kans ook groter dat zij in de toekomst alsnog verstandig met elkaar om kunnen gaan. Zeker tijdens een periode van verdriet en woede tussen beide ouders, kan het welzijn van de kinderen er nog wel eens inschieten.

Een mediator Steenwijk zorgt ervoor dat dit belang weer bovenaan de agenda komt te staan. Daarnaast zullen er afspraken gemaakt moeten worden over de kinderen: waar wonen ze en hoe vaak zien ze beide ouders? Hier hebben de kinderen natuurlijk ook inspraak in. Essentieel is dat hun belang voorop staat en niet het conflict dat tussen de ouders in staat. Een mediator Steenwijk helpt hierbij en helpt eventuele misstanden uit de weg te gaan.

Behoefte aan een mediator Breukelen of mediator Steenwijk? Zorg dat u samen de scheiding goed doorkomt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook