fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is jouw Twitter account waard?

Sinds Ashton Kutcher en Demi Moore hun volledige leven delen op Twitter is microbloggen hot. Ga je naar de supermarkt, kan je niet slapen of heb je ruzie met de buurman? Alles mag op Twitter!

Daar maken niet alleen wij, ‘Henk en Ingrid’, gebruik van. Nee hoor, ook de groten der aarde zoals Lady Gaga, Justin Bieber en Rihanna delen iedere (valse) noot, sexy foto of haatdragend bericht via dit medium.

Niet zo gek ook, met Twitter valt veel geld te verdienen. Zo is de Twitter account van Lady Gaga ruim 14 miljoen dollar waard, Baby zanger Justin zou bij verkoop van zijn account ruim 13 miljoen dollar vangen en Katy Perry kan na verkoop voor meer dan 12 miljoen dollar aan ‘firework’ de lucht in schieten. Niet slecht!

Maar, hoe weten wij nou hoeveel de Twitter account van Monster Gaga waard is? Op www.whatsmytwitteraccountworth.com kan je dit van iedere Twitteraar opvragen, ook van jouw eigen account! Aan de hand van de hoeveelheid volgers die jij hebt en de hoeveelheid Tweets die jij de wereld instuurt bepalen zij dan de waarde.

StatusPeople
Een andere leuke applicatie voor Twitter is StatusPeople. Deze app laat zien hoeveel van jouw followers ook daadwerkelijk actief zijn. Nieuwssite WTF kwam 30 augustus met het nieuws dat Marco Borsato followers zou kopen. Dit blijkt uit hun eigen onderzoek uitgevoerd bij StatusPeople. Maar liefst 73 % van Borsato’s volgers zouden ‘sociaal dood’ zijn.

Hoe zit het met onze Twitter Millionairs Gaga, Bieber en Perry?

Lady Gaga: 30 % fake, 39 % inactive, 31 % good

Justin Bieber: 27 % fake, 41 % inactive, 32 % good

Katy Perry: 34 % fake, 40 % inactive, 26 % good

Zouden potentiele kopers na dit nieuws nog steeds meer dan 14 miljoen dollar aan Lady Gaga’s fake followers willen besteden? Gaga zal een erg goede pokerface op moeten zetten als ze dit wil verkopen.

Mara Blikslager

Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

Reageer ook