fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het verschil tussen een haarmasker en conditioner?

verschil tussen een haarmasker en conditioner

Sinds ik mijn haar elke acht weken verf, ben ik zorgvuldiger met de verzorging ervan. Eerst waste ik elke dag mijn haar met de goedkoopste shampoo die ik kon vinden. Het maakte mij allemaal vrij weinig uit! Maar nu ik het regelmatig laat kleuren, merk ik dat mijn haar dat intensieve wassen met agressieve shampoo’s helemaal niet meer aankan. Ik ben er terughoudender in geworden en verzorg mijn haar beter. Ook kies ik voor goede producten en gebruik regelmatig een haarmasker en conditioner. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een haarmasker en conditioner?

Beschermend laagje

Na het wassen met alleen shampoo kan je haar stug en stroef aanvoelen. Dit komt doordat de shampoo een deel van de vettige coating van het haar heeft afgewassen. Krakend schoon, noemen ze het ook wel. Toch is dat super schone bij haar niet altijd wenselijk. Een beetje olie of vet geeft het haar glans en laat het zachter aanvoelen. Door na het wassen conditioner of een haarmasker te gebruiken, wordt het haar weer voorzien van een beschermend en glanzend laagje.

Het verschil tussen een haarmasker en conditioner

Het grote verschil tussen een haarmasker en conditioner, is het watergehalte in het product. Conditioner bevat wat meer vocht en is hierdoor wat dunner en minder geconcentreerd van substantie. Dit is prettig, want je spoelt het makkelijker en sneller uit dan een haarmasker en het is in de regel ook wat goedkoper. De meeste vrouwen gebruiken na elke wasbeurt een conditioner.

Gebruiksfrequentie

Een haarmasker is dikker en bevat minder water. Dit zorgt ervoor dat het ook dikker op de haren ligt en nog intenser voor een beschermende laag zorgt. Een haarmasker gebruik je ongeveer één keer per week en breng je aan na het wassen met shampoo. Je conditioner kan je dan dus achterwege laten!

Is een haarmasker voor iedereen geschikt?

Heb jij haar dat heel snel vet wordt? Dan is een haarmasker waarschijnlijk niet nodig! Gebruik je het wel? Doe het dan maximaal één keer per week en smeer het alleen in de punten van het haar. Vermijd je kruin, hier wordt het immers sneller vettig. Ook je conditioner kan je in dat geval beter alleen in de punten gebruiken.

Droog haar

Heb jij juist erg droog haar? Wees dan terughoudend met shampoo! Gebruik het niet te vaak en vermijd shampoo in de punten. Alleen de haaraanzet licht wassen is vaak voldoende. In het geval van droog of beschadigd haar, kan het wel heel lekker zijn om de conditioner of het haarmasker door het hele haar aan te brengen.

Praat mee

Zo, nu ken jij het verschil tussen een haarmasker en conditioner! Welk product gebruik jij het liefste? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook