fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alternatief voor droogshampoo: Gebruik dit huis-, tuin- en keukenmiddeltje in je vette haar

Tot een paar maanden geleden waste ik mijn haar elke dag. Ja echt, élke dag! Niet alleen shampoode ik mijn haren dagelijks, ook fohnde en stylde ik het iedere dag. Je kunt je wel voorstellen dat dit ongelofelijk veel tijd in beslag neemt en eigenlijk niet te doen is met een baan en twee kinderen. Ik besloot dan ook een drastisch besluit te nemen en mijn haar ‘slechts’ om de dag te wassen. Ik gebruik nu zelfs af en toe droogshampoo (waar ik eerst een hekel aan had). Maar wat als deze op is en je hebt toch een snelle oplossing tegen vet haar nodig? Dan is er een alternatief voor droogshampoo. 

Wat doet droogshampoo?

Droogshampoo werd een paar jaar geleden ineens super populair! Niet gek ook, want het is reuze handig. Droogshampoo heeft is poederachtige substantie die je in de aanzet van het haar spuit. Je laat het even intrekken en kamt je lokken het vervolgens door met een borstel. De droogshampoo absorbeert een deel van de oliën van het haar, waardoor je kapsel er weer fris en vetvrij uitziet.

Lees ook: Vijf alarmsignalen van het metabool syndroom waar je alert op moet zijn

Alternatief voor droogshampoo

Maar wat als je droogshampoo op is en je moet NU de deur uit? Wij kwamen een goed alternatief voor droogshampoo tegen: maizena. Dit huis-, tuin- en keukenmiddeltje doet hetzelfde als droogshampoo en zorgt voor een schoon kapsel. Het enige nadeel van maizena ten opzicht van droogshampoo, is dat de lekkere geur ontbreekt. Dit los je eenvoudig op door een spuitje van jouw favoriete parfum of au de toilet in je lokken de sprayen. Smells amazing!

maizena alternatief voor droogshampoo

Praat met ons mee

Gebruik jij graag droogshampoo? En ben je al weleens op zoek geweest naar een alternatief voor droogshampoo omdat je bus leeg was? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd erg gezellig!

Reageer ook