fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is de ideale opstelling voor jouw keuken?

Wanneer je een nieuw huis koopt of gaat verbouwen, zijn er heel wat stressvolle momenten. Denk aan het rondkrijgen van de planning, het behouden van grip op het budget en de vraag of alles wel mooi gaat worden. Gelukkig zijn er ook hele leuke klusjes; zoals het uitzoeken van een nieuwe keuken. Maar welke keuken kies je? En wat is nou de ideale opstelling voor jouw keuken? We leggen het uit!

Leuk om te benoemen: alle getoonde opties zijn een keuken van Brugman. Zie je iets moois? Dan weet je het te vinden 🙂

Kookeiland

Als we naar Kopen zonder Kijken zitten te kijken, lijkt het wel alsof iedereen tegenwoordig een kookeiland wil. Niet gek, want een kookeiland ís ook heerlijk. Wij hebben er thuis ook een en ik merk dat het grootste deel van ons leven thuis, zich hier afspeelt. De kids zitten er graag te puzzelen als ik sta te koken of mijn man ruimt de vaatwasser uit terwijl ik op een barkruk zit te werken. Voor een keukeneiland heb je een wat bredere keuken nodig; voor een kloppend en goed-passend eiland minimaal 240 cm breed.

Keukenblok

Een keukenblok is een mooie basiskeuken, die we in veel huizen zien. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van eilanden, losse barren of hoekelementen. Het keukenblok is perfect voor wat kleinere en smallere keukens. Qua ontwerp en gevoel kun je alle kanten op. Ga jij voor een landelijke keuken of juist liever modern?

Hoekkeuken

Hoekkeukens zijn perfect voor middelgrote keukens! Het fijne aan een hoekkeuken, is dat het hoekelement meteen veel ruimte geeft. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas of fruitschaal in de hoek of maak er een gezellig koffiebarretje van. Onwijs leuk en helemaal van nu!

Parallel keuken

De parallel keuken zien we sinds de opkomst van het kookeiland ook steeds vaker. Bij deze opstelling maak je gebruik van ’the best of both worlds’. Je combineert namelijk een keukenblok met een kookeiland. Ook deze opstelling is (net als het keukeneiland) vooral geschikt voor grote en brede keukens. Heb je de ruimte? Dan is dit zeker het overwegen waard.

Andere opstellingen

Naast bovengenoemde opstellingen, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van een T-keuken, een G-keuken, een U-keuken of een L-keuken? Twijfel je wat bij jullie huis past? Ga dan (gewapend met plattegronden, moodboards én een helder budget) langs bij een keukenshowroom. Bekijk hier diverse keukenopstellingen en laat je inspireren en informeren. Door het te bekijken en professioneel in te laten tekenen gaat het écht leven!

Praat met ons mee

Vind jij het kiezen van een nieuwe keuken vooral heel leuk of geeft het je ook stress? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel gezellig!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook