fb
Damespraatjes Damespraatjes

Joyce: “Ik wil thuisblijven bij de kinderen maar mijn man wil dat ik blijf werken”

thuis blijven baan opzeggen

“Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, herinner ik mij dat onze moeder er altijd was. Ze was er voor ons als we uit school kwamen en ze was er voor ons als één van ons zich niet lekker voelde. Dit kon ze allemaal doen omdat ze niet werkte en fulltime voor ons en het huishouden zorgde. Voordat ik zelf kinderen kreeg wilde ik dit absoluut niet zo doen. Ik stelde me voor als moeder die ‘gewoon’ 40 uur per week bleef werken en de kinderen naar de crèche en de buitenschoolse opvang zou laten gaan.”

“Nu ik zelf moeder ben van drie kinderen, zie ik dat heel anders. Ik vind het vreselijk dat ik elke dag naar mijn werk moet, wetende dat de kinderen op de crèche, school en de buitenschoolse opvang zitten. Ze zijn maar zo kort klein en worden zo snel groot, dat ik de twee jongste het liefste lekker thuis zou hebben en mijn oudste na school zelf uit school wil halen.”

Gezellig met elkaar

“Ik zie de dagen met de kinderen al helemaal voor me. Op ons gemakje opstaan en samen ontbijten. Gezellig met elkaar de oudste naar school brengen. Boodschapjes doen, samen knutselen en wat huishoudelijk werk. En tussen de middag lekker spelen met de drie kids en eventuele vriendjes en vriendinnetjes. Ik zou het liefste stoppen met werken zodat ik thuis bij de kinderen kan blijven. Wanneer ze op de middelbare school zitten en wat zelfstandiger zijn, kan ik het altijd weer oppakken.”

“Een fijne bijkomstigheid is dat we mijn inkomen niet persé nodig hebben. Mijn man verdient meer dan genoeg en alles wat ik binnenbreng is lekker extra en gebruiken we voor dagjes weg, luxe dineetjes en dure kleding. Ik zie deze luxe-uitgaven als totaal onbelangrijk en ik zou dan ook liever meer tijd met mijn kinderen hebben.”

Horror-moeder

“Helaas is mijn man het niet met mij eens… Hij hecht enorm aan de dingen die we van mijn inkomen doen en is daarnaast bang dat ik een soort ‘horror-moeder’ word die alleen nog maar over de kinderen kan praten. Ook is hij bang dat als ik eenmaal stop met werken, ik over een paar jaar moeite zal hebben bij het vinden van een baan. Ik ben het hier helemaal niet mee eens, maar hij wil niet naar mij luisteren.”

“De beslissing om te stoppen met werken is naar mijn idee een gezamenlijke en ik zeg dan ook niet mijn baan op voordat we het er samen over eens zijn dat het een goede keuze is. Toch vind ik aan de andere kant dat ik ook mijn eigen gevoel moet volgen en doen wat mij gelukkig maakt: veel tijd met de kinderen.”

Graag advies

“Ik ben naarstig op zoek naar de meningen en adviezen van andere moeders. Heeft iemand ooit iets vergelijkbaars meegemaakt? En hoe ging je hier toen mee om? Alvast heel erg bedankt.”

Liefs,
Joyce

Deze lezeres op respectvolle wijze van advies voorzien? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Ivan Samkov via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Fiene -

Ik zou met je man over hebben waar hij echt bang voor is. Misschien omdat hij zo gehecht is aan de dure luxe spullen? Dan zou ik duidelijk maken dat je het echt wilt en dat je hart gaat volgen. Je zou ook minder kunnen werken, of je neemt het besluit en zegt je baan op.

Joris -

Hoe is het afgelopen met de eerdere adviezen op http://web.archive.org/web/20230330071646/https://damespraatjes.nl/wil-thuisblijven-bij-de-kinderen-maar-man-wil-dat-ik-blijf-werken/? Nog altijd hetzelfde probleem, kennelijk…?

Reageer ook