fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is de beste oven van dit moment?

De één gaat in het weekend graag sporten, de ander houdt van wandelen en weer een ander kijkt het liefste twee dagen lang Netflix. Op mijn vrije dagen ben ik in de keuken te vinden. Niets vind ik leuker dan met een Frans muziekje op de achtergrond en een glas wijn op het aanrecht, een uitgebreide maaltijd koken. Mijn man is een échte barbecuefanaat, maar zet mij maar gewoon in een keuken met een ‘ouderwetse’ oven. Daar maak je mij het aller, aller, aller blijste mee!

Diverse fases

In onze keuken staat een boekenkast vol met kookboeken. Doordeweeks eten wij makkelijk; we koken uit de maaltijdbox die elke week bezorgd wordt of bestellen wat. In het weekend pak ik graag uit en trek ik een van de kookboeken van de plank. Laatst zat ik in een Franse fase en deed ik niets anders dan het bereiden van zeer klassieke gerechten en sauzen. Momenteel zit ik in een Libanese fase, waarbij het ene ingrediënt nog exotischer en moeilijker verkrijgbaar dan het ander. Mijn volgende fase wordt waarschijnlijk een Koreaanse fase. Onze buurvrouw komt daar vandaan en neemt mij deze week voor het eerst mee naar een Koreaanse supermarkt. Nou, je ziet: ik ben er maar druk mee 😉

Beste oven

Voor al het koken heb ik zo goed als dagelijks een oven nodig. Laatst vertelde een vriendin mij dat haar oven het had begeven en vroeg zich af wat op dit moment de beste oven is. Wat een goede oven is, hangt natuurlijk deels af van je wensen. Zo is het goed om te weten of je een losse oven of een inbouwoven zoekt. Ook zijn het formaat, de prijs-kwaliteitverhouding, het aantal functies, de verwachte levensduur, design, maximale temperatuur en merk van belang als je een oven gaat uitzoeken.

Goed beoordeelde inbouwovens

Op dit moment is de Siemens HB634GBS1 een zeer goed beoordeelde oven. Dit is een inbouwmodel met een inhoud van 71 liter. Hij heeft zowel een grill- als een heteluchtfunctie en geeft boven- en onderwarmte. Op CoolBlue wordt hij beoordeeld met een 9.3. Liever geen Siemens? Een ander zeer goed beoordeelde inbouwoven, is de AEG BPS33102ZM. Deze oven is erg energiezuinig en warmt daarnaast super snel op.

Goed beoordeelde vrijstaande oven

Wanneer je op zoek bent naar een vrijstaande oven, in plaats van een inbouwoven, dan is de Inventum OVCB36 een aanrader. Hij is zeer vriendelijk geprijsd, heeft 6 ovenstanden en is met 36 liter lekker compact. Heel geschikt voor de wat kleinere keuken!

Wat vind jij de beste oven?

Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe oven? Wat vind jij de beste oven uit dit artikel? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Lees ook: Zelf je wenkbrauwen epileren? Zo doe je dat!

Reageer ook