Zelf je wenkbrauwen epileren voor beginners: van stap tot stap uitgelegd!

Het is misschien een beetje decadent, maar ik ga ongeveer elke zes weken naar de schoonheidsspecialiste hier in Bussum. Zij geeft mij een heerlijke gezichtsbehandeling en epileert en kleurt mijn wenkbrauwen. Helaas moest de salon tijdens de diverse lockdowns dicht! Voor haar heel vervelend, want zij kan niet werken. Ook ik baal natuurlijk, want ik moet mijn facial en brow-styling missen. Ik heb toen hard mijn best gedaan om zelf mijn wenkbrauwen te leren epileren. 

Ik leerde het epileren van mijn wenkbrauwen aan de hand van een video van Xelly Cabau. Zij is makeup artist, heeft een eigen YouTube kanaal en heeft een geweldige video over het epileren van wenkbrauwen gemaakt. Een must see als jij voor het eerst je wenkbrauwen gaat epileren. Wij hebben deze video vertaald naar een artikel. Handig! We raden daarnaast zeker aan om de video te bekijken. Deze vind je onderaan het artikel.

Zelf je wenkbrauwen epileren voor beginners: van stap tot stap uitgelegd!

Vorm bepalen

Je wenkbrauwen hoeven niet precies hetzelfde te worden! Jouw gezicht is ook niet symmetrisch en het is niet erg als je wenkbrauwen ook niet exact gelijk zijn.

Begin met het goed kijken naar hoe jouw wenkbrauwen nou eigenlijk lopen. Hier gebruik je bijvoorbeeld een penseeltje voor. Houd de penseel horizontaal over je gezicht. Doe dit ter hoogte van je irissen.

Breng hem omhoog naar je wenkbrauwen. Zo kan je goed zien hoe jouw wenkbrauwen van elkaar verschillen in vorm en positie.

Gebruik een wenkbrauwpotlood om de gewenste vorm te tekenen. Zo heb je een goede houvast bij het epileren en voorkom je dat je teveel haartjes weg epileert.

Bij het tekenen van de gewenste vorm van de wenkbrauw is het belangrijk het hoogste punt te bepalen. Soms kan je dit zien door je wenkbrauw helemaal naar beneden te kammen.

Kan je dit niet goed zien? Dan kam je ze omhoog en dan kijk je waar je wil dat het hoogste punt komt. Dit moet tussen je iris en je buitenste ooghoek zijn! Als hij daarbuiten valt, ziet het er heel gek uit.

Je hebt nu twee kaders getekend en kunt gaan epileren. Binnen deze kaders wil je niks weghalen, buiten de kaders wel.

Epileren

Voordat je begint kan je eerst twee watjes met warm water op je wenkbrauwen houden. Hierdoor wordt de huid zachter en gaan de poriën openstaan. Het epileren doet dan minder pijn. Let op: niet wrijven, maar gewoon erop drukken. Anders veeg je de kaders weg!

Maak tijdens het epileren gebruik van een gewone spiegel in plaats van een vergrootspiegel! Het gevaar van een vergrootspiegel is dat je te veel weghaalt. Ook is het heel belangrijk dat je niet je kin omhoog gooit, hierdoor epileer je aan de onderkant snel te veel weg. Blijf goed rechtdoor kijken en wissel het epileren per wenkbrauw steeds af. Zo kan je in de gaten houden of ze mooi gelijk worden. Trek ook de huid niet strak, de haartjes kunnen zo sneller afbreken.

Bij het epileren van de bovenkant epileer je alleen de haren die ook daadwerkelijk buiten het kader groeien. Kam of duw de haartjes even naar beneden en kijk welke haren je weg kunt epileren. De haartjes die van binnen het kader komen, maar wel buiten het kader steken, knip je straks met een schaartje. Hier komen we zo op!

Knippen

Als je alle haartjes buiten de kaders (en ook tussen de wenkbrauwen in) hebt weggeëpileerd, dan borstel je de wenkbrauwen helemaal omhoog. Dat is heel belangrijk als je ze zo gaat knippen!

Voor het knippen gebruik je een heel klein schaartje.  Elke keer borstel je de wenkbrauw helemaal ophoog en kijk je wat er echt te lang is. Dit knip je een heel klein beetje bij. Knip ze niet helemaal kort, zo houd je hele korte haartjes over en dat wil je niet.

Nu zijn je wenkbrauwen klaar! Je kunt ze nu nog een beetje bijtekenen en inkleuren.

Nu zien jouw wenkbrauwen er weer mooi en verzorgd uit! Echt iedereen kan dit zelf! De truc is om rustig dit stappenplan te volgen en vooral niet te veel haartjes weg te halen.

 

Video van Xelly

Wij raden het echt aan om de originele video van Xelly even te bekijken! Ze laat hier heel duidelijk en stapsgewijs zien hoe je het aanpakt.

Kan jij dit?

Denk jij dat je dit kan? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.


Reageer ook