fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is de beste airfryer?

Sinds een aantal jaar gebruiken wij thuis regelmatig een airfryer. Ik kreeg hem aanvankelijk vanuit Damespraatjes om er een review over te schrijven en sindsdien is hij nooit uit onze keuken verdwenen. Het is een geweldig apparaat waarvan ik denk dat hij in elke keuken een plek kan hebben. Of je nou een snacklover of een healthy fitgirl bent: ook jij kan lekkere gerechten maken in de airfryer. Maar welke moet je nou kopen?

Wat is een airfryer precies?

Officieel mag alleen de airfryer van Philips de ‘Airfryer’ heten. Philips bracht dit product onder deze naam op de markt en sindsdien staat de hele productgroep onder de naam airfryer bekend. Andere merken gebruiken termen als ‘aerofryer’ of ‘hete lucht friteuse’. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer: frituurpannen die niet frituren met vet, maar met hete lucht.

Heel veel voordelen

Doordat je frituurt met lucht en dus geen frituurvet meer nodig hebt, is eten bereid in een airfryer over het algemeen minder vet dan eten bereid in een frituurpan. Ook is het fijn dat airfryers geen vieze frituurlucht in huis achterlaten en je hem dus ook binnen kunt gebruiken. Tot slot kan je in een airfryer niet alleen snacks bereiden, maar ook ovenschotels, brood en andere baksels. Kortom: echt een geweldig veelzijdig apparaat!

Welke moet je kopen?

Sinds de introductie van de Philips Airfryer, hebben veel merken vergelijkbare producten op de markt gebracht. Maar wat is nou de beste? Uit onderzoek van de Consumentenbond rollen de Airfryers van Philips keer op keer als beste uit de test. Op nummer één staat de Philips Airfryer Viva, op nummer twee de Philips Airfryer XL Avance en op drie de Philips Airfryer XXL Avance. Ben je op zoek naar een goedkopere airfryer die prima kwaliteit levert? Dan kom je volgens de Consumentenbond uit bij de Silvercrest heteluchtfriteuse van Lidl.

Kopen met korting

Airfyers worden steeds betaalbaarder en ze zijn tegenwoordig ook regelmatig met korting verkrijgbaar. Door dit goed in de gaten te houden kan je een goedgeteste Philips Airfryer XL aanbieding kopen. Zo smaken je snacks misschien nog wel lekkerder 😉

Mijn favoriet uit de Airfryer

Mijn favoriet uit de Airfryer

Favoriete recepten

Mijn favoriete gerecht uit de Airfryer zijn zoete aardappelfrietjes. In de oven worden ze vaak slap, maar de Airfryer bakt ze super krokant. Ook kroketten en kaassoufflé’s maakt hij echt perfect! Het schijnt dat je er ook brood in kunt bakken. Afbakbroodjes heb ik al wel geprobeerd, maar een écht brood nog niet. Staat zeker op mijn lijstje. Mocht je een goed recept hebben, dan hoor ik het graag van je.

Praat mee

Wat zou jij graag willen maken in de airfryer? Ik ben heel benieuwd. Ik ben trouwens ook heel benieuwd welke airfryer jullie hebben! Is het er een van Philips of juist van een ander merk? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook