fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat gebeurt er met kauwgom als je het doorslikt?

Een paar jaar geleden slikte ik per ongeluk mijn kauwgom door. Zelf dacht ik dat dit niet zo’n probleem was, maar de vriendin met wie ik op dat moment was, zei dat de kauwgom dan zeven jaar in je maag zou blijven zitten. ZEVEN JAAR! Met dat idee in mijn achterhoofd werd ik sindsdien een stuk voorzichtiger met het eten van kauwgom. 

Ondanks mijn voorzichtigheid gebeurde het me laatst weer; ik slikte mijn kauwgom door. Maar, dit keer besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan. Blijft het echt zeven jaar in je lichaam?

Het antwoord is nee! Hoewel kauwgom een stuk minder goed verteert dan de rest van je eten, poep je ook kauwgom gewoon uit. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de snelheid van jouw stoelgang. Dat weet je waarschijnlijk zelf het aller beste! Hoewel het dus niet zo is dat de kauwgom extreem lang in je lichaam blijft, wordt het wel afgeraden om het door te slikken. Kauwgom heeft geen enkele voedingswaarde en het doet dus ook niks voor je. Ook kunnen sommige mensen een beetje last van buikpijn krijgen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook