fb

Wat gebeurt er als je twintig jaar je tanden niet poetst?

Als kind wilde ik altijd tandartsassistente worden. Ik vond het geweldig om naar de tandarts te gaan, maar op de een of andere manier leek het mij logischer om de assistente dan de tandarts te worden. Ik denk dat het komt door de ontzettend leuke assistente die wij vroeger hadden, Judith heet ze. Of ze momenteel nog werkt weet ik niet, maar ik denk altijd met fijne gevoelens aan onze half-jaarlijkse bezoekjes terug. 

Inmiddels zijn we heel wat jaar verder en ben ik geen tandarts of tandartsassistente geworden. Maar het is niet zo dat ik helemaal niks met tanden heb, mijn vriend Ward is namelijk tandarts en implantoloog. Hij vertelt thuis vaak over zijn werk en ik vind het altijd geweldig om te zien wat hij met mensen kan doen. Vooral tijdens zijn implantologie werkzaamheden maakt hij heel veel patiënten enorm blij met nieuwe (geïmplanteerde) tanden en kiezen.

Mijn fascinatie voor gebitten is altijd aanwezig geweest. Ik poets mijn tanden zelf dan ook altijd zorgvuldig en ik vraag Ward regelmatig om een controle. Zo voorkom ik gaatjes en als ik iets heb, ben ik er op tijd bij. Maar het kan ook anders! Er zijn veel mensen die een enorme angst voor de tandarts hebben of hun gebit om een andere reden hebben verwaarloosd. Wat doet dit met je gebit? Dat verschilt van persoon tot persoon.

In Embarrassing Bodies zie je een man die zijn tanden twintig jaar niet gepoetst heeft. Embarrassing (genant) vinden wij het niet, maar we vinden het wel heel vervelend voor hem. Benieuwd hoe zijn tanden eruit zien, hoe het zo ver heeft kunnen komen en hoe ze zijn probleem hebben opgelost? Bekijk de video!

Beter poetsen vanaf nu?

Ben jij ook zo geschrokken van de tanten van deze man? Wij wel! Een goede les om netjes twee keer per dag te poetsen.

Benieuwd naar welke tandpasta je het beste kunt gebruiken? Lees hier hoe de tandarts hier over denkt!

1 reactie

Idk -

Ik heb in 2 maanden misscien 10 keer mn tanden gepoetst en mijn tandarts (die dat niet weet) zij dat ik een bizar goed gebit heb (ik floss wel veel)

Reageer ook