fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maakt het uit met welke tandpasta je poetst? De tandarts geeft antwoord!

Mijn grote liefde Ward is naast mijn vriend, ook mijn tandarts. Hij werkt als tandarts/implantoloog door heel Nederland om mensen te helpen met problemen in de mond. De tandarts ken je natuurlijk vooral van de controles, het vullen van gaatjes en het uitvoeren van die vreselijke wortelkanaalbehandelingen. Maar ben je al bekend met het begrip implantoloog? Ik niet voordat ik Ward leerde kennen! 

Als implantoloog houd je je bezig met het plaatsen van implantaten in de mond. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je één tand of kies mist, maar ook wanneer je helemaal geen tanden en kiezen meer hebt. Veel mensen krijgen in de eerste instantie een kunstgebit, maar dit zit vaak erg oncomfortabel en maakt het kauwen lastig. Dit komt voordal doordat een kustgebit los is de mond zit en dus veel beweegt. De implantoloog kan dit probleem oplossen door implantaten te plaatsen waar een gebitsprothese op vastgeklikt kan worden. Hierdoor zitten je ’tanden’ weer vast in je mond en kan je weer veel makkelijker eten! In een ander artikel zullen we hier wat meer over vertellen.

Maakt het uit met welke tandpasta je poetst?

In dit artikel hebben we het over een vraag die ik al regelmatig van lezers heb gekregen: maakt het uit met welke tandpasta je poetst? Ward geeft antwoord:

“Eigenlijk maakt het niks uit. Alle tandpasta’s die in Nederland verkocht worden zijn goed en doen wat ze moeten doen, namelijk helpen bij het reinigen van de tanden. Ik krijg van patiënten regelmatig de vraag of whitening tandpasta nou echt werkt. Helaas moet ik ze vaak teleurstellen; het heeft over het algemeen niet tot nauwelijks effect. Wat vooral belangrijk is (en wat wél een verschil maakt), is regelmatig en goed poetsen. Door tweemaaldaags het gebit zorgvuldig te poetsen verwijder je bacteriën die gaatjes kunnen veroorzaken. Welke tandpasta er op je tandenborstel zit maakt dan niks uit. Wil je graag advies over de juiste poetstechniek? Dan kan je het beste een afspraak maken met je mondhygiëniste.”

Waar poets jij nu mee?

Vooral het poetsen zelf is dus belangrijk! Met welke tandpasta poets jij momenteel? En waarom heb je hier voor gekozen? Vind je de smaak aangenaam of hoop je er bijvoorbeeld ook wittere tanden door te krijgen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Ward zal vaker vragen voor ons beantwoorden. Heb jij een vraag aan hem? Laat het ons weten en dan leggen wij de vraag aan hem voor.

Ward Lange studeerde tandheelkunde aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam. Na het afronden van zijn studie en het opdoen van werkervaring besluit hij de driejarige specialisatie tot implantoloog te volgen. In 2016 rondt hij deze succesvol af en gaat aan de slag als medisch directeur van diverse klinieken in Wijchen en Cuijk. Ook implanteert hij -in samenwerking met de NKOI– door het hele land. Ward woont samen met zijn vriendin Mara in Amsterdam. In zijn vrije tijd geniet Ward van het samenzijn met vrienden en familie en het traint hij fanatiek voor de triatlons waar hij regelmatig aan deelneemt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook