fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat als je beste vriendin je collega wordt?

Stel: je beste vriendin is op zoek naar een baan en jij hebt op je werk, waar jij al jaren tot ieders tevredenheid werkt, gehoord dat er een vacature vrijkomt. Een vacature die geknipt zou zijn voor je naar werk zoekende vriendin. Vertel jij haar dat je wel een baan voor haar weet? Of houd je je mond en hoop je dat ze de vacature van het bedrijf waar jij werkt niet ziet?

Lastig hoor. Je gunt je vriendin die al zo lang op zoek is naar een leuke baan, een fijne plek. Maar of dat nou in de kantoortuin moet zijn waar jij ook werkt, is maar de vraag. Waarom zou je het niet doen?

Vijf redenen om het niet te doen:

  • je vriendin ontpopt zich als een onuitstaanbare heks die onaardig doet tegen collega’s waar jij het al jaren goed mee kan vinden
  • ze flirt, tot grote ergernis, met je werkgever die dat eigenlijk wel leuk vindt
  • ze wil op de werkvloer steeds maar met je praten over privé-zaken
  • je vriendin heeft veel meer in huis dan jij en stevent je al ras voorbij
  • jullie vriendschap loopt een deuk op omdat er wrijving ontstaat tussen jullie

Redenen om je vriendin wél voor te dragen

Toch zijn er voldoende redenen om je vriendin wel voor te dragen bij je werkgever. Jij weet misschien als geen ander hoe vakbekwaam ze is. En dat ze een harde, trouwe werker is. Als jullie afspraken maken om op het werk bijvoorbeeld niet over privé-zaken te praten of als er iets dwars zit op werkgebied dat gelijk uit te spreken, hoeft het helemaal geen probleem te zijn om je beste vriendin binnen te halen. Gewoon een kwestie van goed over nadenken.

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook