fb
Damespraatjes Damespraatjes

Warm en comfi: Mongoolse sloffen

Alle Mongoolse sloffen die Webshop esgii verkoopt zijn gevilt van 100 procent natuurlijke schapenwol. “Esgii is het Mongoolse woord voor vilt, dat wordt gemaakt van schapenwol. En dat is er in overvloed, want nergens ter wereld leven meer schapen dan daar. Zo worden de Gers, de traditionele ronde tenten, al eeuwenlang geïsoleerd met vilt”.

Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten. De sloffen zijn behaaglijk warm. De uitstekende pasvorm maakt de sloffen erg comfortabel en eenmaal aan trek je ze niet meer zo snel uit! Heb je last van koude voeten of wintertenen…… vanaf nu is dat verleden tijd!

De sloffen hebben een mooie achterliggende gedachte,  door de aanschaf van een paar lekkere warme sloffen help je de mensen in Mongolië aan een menswaardig bestaan. De sloffen zijn Fairtrade en kan je ze dus met een goed gevoel dragen.

Een van onze leveranciers, MIM, geeft de winst die overblijft (nadat de makers een eerlijke prijs hebben gekregen!) aan de non-gouvernementele hulporganisatie Asral. Asral helpt de armste mensen en kinderen in de hoofdstad Ulaanbaatar en in de onherbergzame Gobi-regio aan voedsel, schoon drinkwater, huisvesting, medische zorg en een opleiding waarmee ze op eigen kracht de armoede kunnen ontvluchten!

Het assortiment sloffen is inmiddels uitgebreid met sloffen van vier verschillende makers uit Mongolië. We hebben zowel dames als herensloffen, van  instap sloffen tot hoge vilten sloffen in de maten 36 t/m maat 49!

Elk item is met de hand gemaakt met zorg voor mens, dier en milieu. Een verrassend leuk cadeau voor een  ander of voor jezelf.

www.esgii.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Kirsten -

Ach wat leuk, met zo’n paar sloffen aan zie je er meteen gezellig uit 🙂

Claudia -

Mooie sloffen zeg, zal snel een kijkje nemen op de site.

Reageer ook