fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarvan heb jij voorraden in huis?

In bijna ieder huis vind je wel een goed gevulde voorraadkast. Handig, want zo kom je nooit zonder de spullen te zitten die je nodig hebt. Ga je een stapje verder, en koop je de artikelen in bulk in zodra zij in de aanbieding zijn, dan kan je dit veel geld schelen.

Niet alles komt in aanmerking

Voor je enthousiast aan het hamsteren slaat: niet alles is geschikt om in bulk te kopen en langdurig op te slaan. Verse voedingsmiddelen bijvoorbeeld, dat ligt vaak lastig. Toch betekent dat niet dat je deze nooit in wat grotere aantallen kan kopen; veel van de verse producten die je in de supermarkt kan kopen, zijn geschikt om thuis in te vriezen. Let wel op: dingen die je in de vriezer gooit blijven niet eeuwig goed. Schrijf op de verpakking duidelijk wanneer je het product hebt ingevroren, en doe online wat research naar hoe lang je het vervolgens in de vriezer kunt bewaren. Ook deze termijn, of de datum waarop je het uiterlijk op moet hebben gegeten, schrijf je vervolgens op de verpakking.

Een grote vriezer kan snel onoverzichtelijk worden, waardoor je voedingsmiddelen over het hoofd ziet. Om dit te voorkomen kun je net als in een supermarkt gaan werken, en steeds als je iets nieuws invriest de oudere producten naar voren halen. Heb je een vriezer met laden, dan kan je ook een lade per maand gebruiken. Alle producten die in mei zijn ingevroren bij elkaar, die van juni bij elkaar en ga zo maar door. Als je zorgt dat je vervolgens steeds je producten uit de ‘oudste lade’ haalt, loop je geen risico dat je alsnog zaken weg moet gooien omdat zij al te lang in je vriezer liggen.

Dit kun je bijna eeuwig bewaren

Naast voedingsmiddel komen ook veel drogisterijartikelen in aanmerking om in bulk in te kopen. Zeker de wat duurdere artikelen als scheermesjes, wasmiddel of shampoo bijvoorbeeld; als je de aanbiedingen in de gaten houdt en toeslaat wanneer de prijzen op zijn laagst zijn, kun je heel veel besparen. Je zal zien dat er vaak een patroon in het soort aanbiedingen zit: er is bijvoorbeeld iedere maand een keer een goede waspoeder aanbieding. Als je dan toeslaat, en met een beetje geluk ook je Robijn wasverzachtervoor een bodemprijs kan scoren, kun je weer zeker een maand vooruit. Tref je een héle goede aanbieding dan kun je natuurlijk ook nog groter inslaan, mits je genoeg ruimte in je huis hebt. Ook hier is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat je allemaal in voorraad hebt, zodat je niet eindigt met meer waspoeder dan je in een mensenleven zal kunnen gebruiken.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook