fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zou je extra glucosamine moeten nemen?

Zoals ik me momenteel voel wil ik me altijd voelen. Ook al ben ik nu 54, ik heb het gevoel dat ik in de bloei van mijn leven ben. De afgelopen maanden heb ik veel gesport, rustig aan gedaan met eten en wat kilootjes afgevallen. Dit gevoel wil ik voor altijd vasthouden! Niet dat ik nou op zoek ben naar eeuwige jeugd. Ik snap dat er een tijd van komen en een tijd van gaan is. Maar ik wil zo lang mogelijk makkelijk en soepel bewegen. Ik hoorde trouwens dat glucosamine een stofje is die je daarbij kan helpen, zeker als je wat ouder wordt. Wat is het precies en waarom zou je het gebruiken?

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een lichaamseigen stof. Het is een aminosuiker die voorkomt bij mens en dier. Maakt je lichaam te weinig glucosamine aan dan kunnen je gewrichten gaan protesteren. En dat wil je natuurlijk niet. Glucosamine komt bijna niet voor in voeding. Wel is het in grote hoeveelheden te vinden in de harde delen van schaaldieren, maar die worden niet of nauwelijks gegeten. En ik moet er eerlijk gezegd ook niet aan denken :-). Soms worden deze schaaldieren verwerkt in tabletten. En daardoor is het eenvoudig om je eventuele tekorten aan te vullen.

Waarom zou je extra glucosamine moeten gebruiken?

Als je wat ouder wordt gaan de dingen allemaal niet meer zo soepel. Het is helaas niet anders. Je spieren en gewrichten worden stijver. Ook wordt het kraakbeen in je gewrichten minder elastisch. Hierdoor gaan veel dingen minder makkelijk en dat merk je al bij het opstaan ’s ochtends vroeg. Een wandelingetje dat je vroeger makkelijk maakte zorgt nu voor enorme stijfheid. En de trap oplopen gaat ook niet meer zo soepel.  Glucosamine is één van de stoffen die de stofwisseling in het kraakbeen weer naar een normaal niveau kan trekken.

Wat kun je nog meer doen om fit en soepel te blijven?

Fijn dat er supplementen zijn waarmee je je stofwisseling weer naar een acceptabel niveau kunt trekken. Maar ook is het super belangrijk om flink in beweging te blijven. Lekker naar buiten en sporten. En gezond eten en drinken zodat je gewicht op peil blijft. Dat zorgt er ook voor dat het bewegen soepeler gaat. Op deze manier is het toch super fijn om ouder te worden? Ik geniet er in ieder geval enorm van.

Wat is jouw geheim om soepel en fit te blijven?

Daar zijn wij natuurlijk heel benieuwd naar. Deel je geheim met ons bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook