fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zijn zo veel mensen bang voor clowns?

Vroeger was ik bang voor twee dingen: ballonnen en onweer. Hoewel twee angsten maar weinig angsten lijken, worden het er een stuk meer als je je beseft dat ik ook bang was voor het tegenkomen van deze angsten. Bijna alles wat je met ballonnen of onweer in verband kon brengen, vond ik eng. Zo durfde ik niet naar buiten als er donkere wolken aan de lucht waren, uit angst dat het MISSCHIEN ging onweren. En wanneer ik een clown zag durfde ik er niet heen omdat hij MISSCHIEN wel een ballon had die kapot zou kunnen gaan.

Gelukkig groeide ik over mijn angsten heen en ben ik nu weer bang voor hele andere dingen. Maar, de angst voor clowns is altijd een beetje bleven. Niet door de ballonnen, maar gewoon omdat ik clowns creepy vind. Daarin ben i knier de enige! Ik ken heel veel mensen die deze zelfde angst hebben en er is zelfs een naam voor: Coulrofobie.

Hoe komt het dat zo veel mensen bang zijn voor clowns?

Dat is niet helemaal duidelijk, maar het kan vanuit twee hoeken bekeken worden: vanuit de geschiedenis of vanuit de psychologie.

In deze video legt BrainStuff uit waar deze angst waarschijnlijk vandaan komt!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook