fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sophie vraagt zich af waarom hij niks meer laat horen na haar zoveelste date

mannenbrein-daten

Sophie snapte er helemaal niks van: ze heeft regelmatig dates die volgens haar ook gezellig en leuk zijn, maar vervolgens hoort ze niets meer. “En ik ben niet de enige die daar last van heeft. Vriendinnen herkennen het en dat is om gek van te worden.”

Regelmatig kijkt Sophie in de spiegel en vraagt zich af: wat is er mis met mij? Waarom haken mannen na een of twee dates af? Waarom wordt een man afstandelijk? Wat doe ik verkeerd? “Ik ben nu drie jaar single en ben het alleen zijn zat. Ik had een relatie van zeven jaar en dat eindigde omdat ik mijn ex betrapte met een collegaatje van hem. In bed. Ons bed notabene.” Het duurde een jaar voordat Sophie de klap te boven was. “Remco was de liefde van mijn leven en ik dacht dat ik zijn love of his life was. Natuurlijk zei hij dat hij spijt van zijn slippertje had en dat het niet was wat het leek. Ik was woest en wees hem de deur.”

Heel kieskeurig was ik niet

Met het wegsturen van Remco, werd het stil in haar appartement. Ze was totaal van de kaart en wist niet waar ze het moest zoeken. “Remco was mijn rots in de branding en opeens moest ik alles alleen doen. Ik voelde me zo verraden. We hadden een prima seksleven en ik vroeg me steeds maar af waarom hij zonodig seks moest hebben met een ander.” Na een jaar van ellende herpakte Sophie zich en schreef zich in op verschillende datingsites. Vond ze reuze spannend maar toen ze best veel respons op haar profiel kreeg, kreeg ze zelfvertrouwen en had ze weer lol in haar leven. “Zeker in het begin was ik heel onbevangen in het daten. Heel kieskeurig was ik niet wat niet altijd handig was. Ik moest wennen aan deze manier van mannen ontmoeten.”

Huh? We hebben toch ’n leuke klik?

Inmiddels is Sophie door de wol geverfd. “Ik zoek veel gerichter en via het uitwisselen van berichtjes kom ik al veel te weten. Maar wat zo gek is, is dat elke keer als ik een man date, het mis lijkt te gaan terwijl ik denk: ‘volgens mij hebben we een heel leuke klik’. Soms volgt er een tweede date met dezelfde man die net zo leuk is en dan opeens: poef: mister seems right is uit mijn leven en reageert mat en koel op mijn berichtjes. Waarom? Waarom wordt een man afstandelijk?” Als Sophie het aarzelend met vriendinnen deelt en bespreekt, blijkt dat zij er ook last van hebben.

Lees ook: Van de een op de andere dag was mijn droomdate van de aardbodem verdwenen

Verdiep je in het mannenbrein

Een raar fenomeen, vindt Sophie. “Net als ik denk: ja, met hem wil ik het graag proberen en ik zie een toekomst voor ons twee voor me, dan hoor ik niks meer of dan reageert hij nauwelijks op mijn berichtjes. Vriendinnen herkennen dit en we hebben er al wat avondjes over gepraat. Geprobeerd te achterhalen wat er met een man gebeurt. Toen ik googlede stuitte ik op de site Mannenbrein en daar werd ik wijzer van. Daar wordt uitgelegd wat er gebeurt met een man als een date teveel op zijn huid zit. Hem gaat claimen. Verhelderend om dat te lezen en het zorgt ervoor dat ik nu beter de do’s en don’t’s weet.”

Skip dat totaalplaatje

Zo ontdekte Sophie dat vallen voor een ideaalplaatje in je hoofd en niet voor de persoon die voor je staat, een grote valkuil is. “Waar mijn datende vriendinnen en ik gewoon intrapten. Als ik eerlijk ben, klopt het wel. Ik ziet het plaatje voor me en als een man al gewoon aardig en leuk tegen me doet, ben ik eigenlijk al heel tevreden. Dat is niet goed. Voor een man verstikkend. Het is super nuttig om over het mannenbrein te lezen en hoewel het me nog geen leuke, vaste relatie heeft opgeleverd, heb ik wel leuke dates. En ben ik veel minder upset als mannen zich toch terugtrekken. Ik raad elke datende vrouw aan zich te verdiepen in dat wonderlijke mannenbrein, het voorkomt veel teleurstellingen.”

Herken jij wat Sophie zegt over mannen die amper meer van zich laten horen na een of twee dates? Heb jij het zelf meegemaakt? Hoe loste jij dat op? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door cottonbro via Pexels

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Niet iedereen die aan daten doet, zoekt iets serieus. Na een paar keer is de lol er wel af.

Reageer ook