fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom trekken persbureaus de foto van Kate Middelton in?

Waarom trekken persbureaus de foto van Kate Middelton in?

Na een maandenlange afwezigheid, verscheen Kate Middleton voor het eerst in maanden weer op een door het paleis gedeelde foto. Diverse grote persbureaus hebben deze foto ingetrokken omdat de afbeelding gemanipuleerd lijkt te zijn. Waarom trekken persbureaus de foto in en wat is de reactie van Kate Middleton? Lees het hier. 

Eerste foto van Kate sinds de operatie

Eind 2023 werd Kate Middleton voor het laatst in het openbaar gezien. Ze onderging een buikoperatie en legde haar officiële taken tijdelijk neer om te kunnen herstellen. Op 10 maart maakte ze haar ‘online-comeback’. Op X deelt ze een foto met haar kinderen George, Charlotte en Louis. Bij de foto bedankt ze haar volgers voor de steun in de afgelopen twee maanden. Ook wenst ze iedereen een fijne moederdag.

Waarom trekken persbureaus de foto in?

Op de foto zie je Kate met haar kinderen. Op het eerste oog lijkt het een gezellig gezinskiekje, maar al snel wordt gemeld dat er vreemde dingen op de foto te zien zijn. Zo zie je op de buiken van Louis en Charlotte een hand, terwijl deze van niemand lijkt te zijn.

Persbureaus AP, AFP en Reuters hebben de foto officieel ingetrokken. “Na uitgebreidere inspectie blijkt dat de bron de foto heeft gemanipuleerd. Er komt geen vervangende foto”, meldt AP. Er zijn verschillende media die de afbeelding wel gebruiken. Zo plaatste The Daily Telegraph hem op de voorpagina.

Reactie Kate Middelton

Na alle commotie, reageert ook Kate Middleton zelf op de foto. Op X schrijft ze: “Like many amateur photographers, I do occasionally experiment with editing. I wanted to express my apologies for any confusion the family photograph we shared yesterday caused. I hope everyone celebrating had a very happy Mother’s Day. C.” Enkele uren na publicatie is de post al miljoenen keren weergeven.

Bronnen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook