fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom schrijven wij soms artikelen waarvoor we betaald krijgen?

Toen wij een aantal jaar geleden met Damespraatjes aan de slag gingen, hadden we nooit durven dromen dat we hier zo lang zo veel plezier uit zouden halen. Eigenlijk is er geen aspect wat niet leuk is en Sandra, Karin en ik waren dan ook altijd het liefste zo veel mogelijk met Damespraatjes bezig. Kortom: onze droom! Al snel merkten we dat niet alleen wij van het werken aan Damespraatjes genoten, maar dat er ook veel vrouwen zijn die het graag lezen. Een klassieke win-win situatie dus!

Zoals jullie misschien wel hebben gezien, publiceren wij elke dag ongeveer vijf nieuwe artikelen. De ene dag is dit wat meer dan de andere dag, maar we proberen een gemiddelde van vijf artikelen aan te houden. Hierin variëren we graag met de onderwerpen. Zo vind je bijvoorbeeld een artikel over showbizz, een artikel over beauty, een artikel over gezondheid, een artikel over relaties en een artikel over opvoeding. Deze afwisseling doen we bewust, zodat het voor de lezeres leuk is om te lezen en niet gaat vervelen.

Damespraatjes is een gratis online magazine en dat zal ook altijd zo blijven. Wij vinden het geweldig dat we onze lezeressen een divers aanbod van artikelen kunnen voorschotelen, zonder dat ze hiervoor hoeven in te loggen, zich te registeren of moeten betalen. Maar, het is natuurlijk wel zo dat wij kosten hebben. We hebben een werkplek, computers, schrijfsters en natuurlijk onze eigen onkosten. De lezeres hiervoor laten betalen zullen we nooit doen, maar op de een of andere manier moeten deze kosten wel gedekt worden. Wij hebben ervoor gekozen om dit door middel van samenwerkingen met merken te doen.

Hoe werkt zo’n samenwerking precies?

Zoals jullie soms misschien wel zien op Damespraatjes, noemen wij merk- of productnamen in sommige artikelen. Dit betekent niet automatisch dat wij hiervoor betaald krijgen, in veel gevallen doen we dit omdat wij het gewoon een goede tip vinden die we graag met jullie delen. In een aantal gevallen gaat het hier wél om een zogenoemd gesponsord artikel. Bij het aangaan van samenwerkingen met merken, kijken we altijd eerst of het iets is wat wij mooi, leuk, handig of inspirerend vinden voor jullie. We zullen nooit ‘ja’ op een samenwerking zeggen om het geld, maar we kijken op de eerste plaats altijd of wij het geschikt voor jullie vinden. Pas als wij het leuk en inspirerend vinden, spreken wij iets af over een prijs. De inkomsten staan dus altijd op de tweede plaats.

In het geval van een review, gaan we nog wat verder. Wanneer wij een review voor een merk doen, publiceren wij het alleen als we tevreden zijn over het product. Het komt dan ook wel eens voor dat wij een review doen, niet tevreden zijn over het product en de samenwerking alsnog ontbinden. In het geval van een review kan je er dus altijd vanuit gaan dat wij het product zelf hebben getest. Natuurlijk proberen we niet alle producten waar we over schrijven zelf. Hebben wij het niet zelf geprobeerd? Dan zullen we ook nooit zeggen dat we het zelf hebben geprobeerd en zullen we er nooit de term ‘review’ bij gebruiken. Uiteraard doen we wel op andere manieren onderzoek naar de kwaliteit of werking van het product, voordat wij er over schrijven.

Bij het schrijven van artikelen waar wij voor betaald krijgen, blijft het inspirerende karakter altijd voorop staan. We zullen dus nooit een artikel maken met de titel: ‘koop product X want het is zo goed’. Het artikel moet ook interessant zijn als jij er als lezeres helemaal niet op uit bent om iets te kopen. Bij gesponsorde artikelen is het aanbieden van een interessant en informatief artikel het belangrijkste. Niet het verkopen van het product.

Besluit je na het lezen van een gesponsord artikel wél iets te kopen? Leuk! We hopen echt dat jij dit doet omdat je de tip in het artikel als waardevol beschouwt en we hopen dat het product aan al je verwachtingen voldoet. Natuurlijk vinden we het ook geweldig als jij aan ons laat weten wat je van het product vindt, zowel positieve als negatieve feedback is meer dan welkom!

Kritiek op gesponsorde artikelen

Zo nu en dan lezen we negatieve reacties op het feit dat wij voor sommige artikelen betaald krijgen. We hopen dat het na het lezen van dit artikel wat duidelijker is waarom wij dit doen en hoe wij hier mee omgaan. Als jullie verder nog vragen hebben over onze manier van werken, dan beantwoorden we die natuurlijk graag. Stel ze in de comments onder dit artikel en wij zullen een antwoord geven!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook