fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ronde vloerkleden helemaal hip zijn nu!

Waarom ronde vloerkleden helemaal hip zijn nu

Een vloerkleed zorgt voor warmte en sfeer, maar ook voor een betere akoestiek. Daarnaast is een rond vloerkleed ook populair omdat je hem binnen verschillende soorten interieurs kunt gebruiken. Nu ik aan het schrijven ben realiseer ik mij dat we eigenlijk zelf ook wel toe zijn aan een nieuw vloerkleed. Het lawaaihout dat we overal in huis hebben liggen is nou eenmaal niet zo warm. En als je dan ’s avonds lekker op de bank zit, dan wil je je voeten natuurlijk eigenlijk wel kunnen nestelen in wat warmer materiaal. Ik ga je hieronder vertellen waarom ronde vloerkleden helemaal hip zijn nu!

Contrast en ruimte

Als je veel meubels en accessoires in huis hebt staan die vierkante of rechthoekige vormen hebben, dan kan een rond vloerkleed ervoor zorgen dat er net wat meer contrast ontstaat. Dit komt doordat de rechte lijnen worden doorbroken. Ronde vormen geven daarnaast ook een ruimtelijk gevoel, wat zeker in een kleinere kamer wenselijk kan zijn. We willen allemaal wel wat extra ruimte, hoewel dit soms alleen optisch is, maar alle beetjes helpen natuurlijk.

Accentueren van bepaalde items

Heb je een mooie eettafel, salontafel, of een gezellige leeshoek, dan kun je deze extra laten opvallen door er een rond 120 cm vloerkleed onder te leggen. Je accentueert dan waar je trots op bent. Ik zie in gedachten al zo’n mooie grote fauteuil staan met een schapenwollen vachtje er overheen en daarnaast een tafeltje waar je je thee (en chocolade) op kwijt kunt. Je eigen hoekje om je zo nu en dan even terug te kunnen trekken. Het vloerkleed maakt het dan helemaal af (en je houdt warme voeten als je ze op de grond zet, ook fijn).

 

Veelzijdig en overal te gebruiken

Ronde vloerkleden zijn veelzijdig en eigenlijk overal te gebruiken. Ook in de kinderkamer, of naast je bed past het prima. Zelfs midden in de kamer (zodat je die rechte lijnen even kunt doorbreken) kan prima. Je zal zien dat zeker kleine kinderen er graag op willen zitten en liggen terwijl ze aan het spelen zijn, of een blik op de televisie werpen. In theorie kun je er ook zo nu en dan wat yoga-oefeningen op doen (zit lekkerder dan zo’n yogamatje kan ik je uit ervaring vertellen). Je hoeft dus niet altijd iets bovenop het kleed te zetten, het staat sowieso gezellig. Het ronde vloerkleed kan dienen als een natuurlijk middelpunt in je woonkamer, wat een gevoel van symmetrie en evenwicht geeft. Wil je nog meer rust creëren dan kun je altijd nog de rest van je interieur aanpassen door wat meer ronde en/of organische vormen toe te voegen.

Minimalistisch is hip

Steeds meer mensen neigen ernaar om hun huis op een minimalistische manier in te richten. Rust in de ruimte waar je je bevindt, geeft doorgaans ook meer rust in je hoofd. Door ronde vormen toe te voegen en dan ook nog eens in wat neutralere kleuren, is deze rust op een gemakkelijke manier te integreren binnen jouw interieur.

Heb jij wel eens overwogen om een rond vloerkleed aan te schaffen? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding bovenaan het artikel: Max Harlynking – Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook