fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ronde spiegels een mega interieur-trend zijn op dit moment!

Heerlijk vind ik het om mijn huis nóg mooier en gezelliger te maken. Wij wonen nu twee jaar in het huis dat wij in Bussum kochten. We hebben destijds alle meubels nieuw gekocht, maar de accessoires zouden we pas later aanschaffen. De afgelopen twee jaar hebben we onwijs veel leuke dingen gekocht en steeds meer van deze spullen zijn rond. Zo hebben wij nu een paar ronde salontafeltjes, een rond vloerkleed en diverse ronde spiegels. Zó mooi! En wij zijn niet de enigen die het mooi vinden, ronde spiegels en vormen zijn het helemaal. Wij vertellen je hier waarom 🙂

Rond is hot

Niet alleen bij spiegels zien we veel ronde vormen terugkomen, ook in andere elementen in het interieur is rond een populaire vorm. Zo maakte de gezellige ronde eettafel een grote comeback en kiezen ook steeds meer mensen voor een rond vloerkleed in de woonkamer. De ronde spiegels zie je tegenwoordig vooral veel in de badkamer, maar ook in de slaapkamer of hal hangen ze regelmatig. Prachtig!

Vriendelijke uitstraling

In tegenstelling tot vierkante en rechthoekige vormen, zorgen ronde vormen voor een elegante, vriendelijke en zachte uitstraling. Het gebruik van een aantal ronde elementen, zoals de mooie ronde spiegels van Verno, kan een ruimte echt iets extra’s geven. Heb jij bijvoorbeeld een rechthoekig bad, een vierkante douchebak en een wastafelkastje met een rechthoekige wasbak? Kies dan zeker voor een mooie ronde spiegel! Zo doorbreek je het hoekige en krijgt de ruimte een zachtere uitstraling.

Gekke hoeken

Heb je een huis met gekke hoeken, schuine muren en aflopende daken? Dan mag de ronde spiegel niet in jouw interieur ontbreken! Doordat een ronde spiegel geen rechte lijnen heeft, geeft hij heel veel rust aan een schuine muur. Je hebt vast weleens een rechthoekige spiegel geprobeerd op te hangen aan een schuine wand; dan is je zeker opgevallen dat hij niet mooi uit te lijnen is. Met een ronde spiegel heb je dit probleem nooit meer!

Goed combineren

Ronde spiegels zijn niet alleen leuk op zichzelf, maar laten zich ook nog eens goed combineren. Kies bijvoorbeeld voor drie ronde spiegels in drie verschillende maten. Hang ze dicht bij elkaar en allemaal net op een andere hoogte. Dit geeft een super gaaf en speels effect! Ook dit leent zich weer uitstekend voor kamers met schuine muren.

Praat mee

Ben jij ook helemaal fan van ronde spiegels? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook