fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom pennen met logo een mooi en relevant relatiegeschenk blijven

pennen met logo

Van mijn man kreeg ik een paar weken geleden een hele mooie pen cadeau. Heel lief natuurlijk, maar aanvankelijk wist ik niet zo goed wat ik er precies mee moest. Ik schrijf natuurlijk af en toe wat op, maar het gros van mijn schrijfwerk vindt plaats op de computer. Veel mensen zullen dit net zo ervaren. En tóch pleit ik voor het vaker gebruiken van pen en papier, er kleven immers veel voordelen aan. Pennen met logo zijn daarom ook absoluut nog een mooie en relevant relatiegeschenk. Lees je mee?

Hij doet het altijd

Een telefoon kan leeg zijn, geen bereik hebben of gewoon helemaal niet werken. En er is niks irritanters dan een lege telefoon als je net iets heel belangrijks op moet schrijven. Zorg er daarom voor dat je altijd een goede pen in je tas hebt, zodat je altijd en overal iets kunt opschrijven wanneer dat nodig is. Niet alleen bedrukte pennen zijn een mooi relatie geschenk, ook een drinkfles bedrukken zorgt voor een handig cadeau voor onderweg.

Uit de losse pols maakt vrij en creatief

Ben jij tijdens een telefoontje ook regelmatig gedachteloos aan het tekenen op het notitieblok naast je telefoon? Deze tekeningetjes heten ‘droedels’ en veel mensen maken ze zonder er echt over na te denken. Hoewel je op dat moment niet stilstaat bij hetgeen wat je tekent, schijnen ze veel over je stemming en persoonlijkheid te kunnen zeggen. Om goed te kunnen droedelen, heb je pen en papier nodig; op een scherm lukt het niet. Dit toont aan dat werken met ouderwets pen en papier vrij en creatief maakt… Zonder dat zelf door te hebben! Vaker gebruik van maken dus.

pennen met logo

Meer aandacht en meer onthouden

In hoeverre je informatie tot je neemt, verwerkt en onthoudt, is van veel factoren afhankelijk. Zo zijn je stemming, concentratie, affiniteit met het onderwerp, voorkennis en wel honderd andere factoren van belang als je effectief dingen wilt onthouden. Een belangrijke manier die ervoor zorgt dat je iets beter kunt onthouden, is door de zojuist gekregen informatie op te schrijven. Dit kan op een laptop of tablet, maar met pen op papier schijnt effectiever te zijn. Stimuleer jezelf en je omgeving daarom om vaker iets op te schrijven.

Even geen scherm 

Mijn telefoon gebruik ik zo schrikbarend veel dat ik de app ‘schermtijd‘ niet durf te gebruiken. Als je op dat punt bent aanbeland, weet je dat je jouw smartphone teveel gebruikt. Daarnaast zit ik voor mijn werk ook de hele dag achter de computer, kijk ik ’s avonds vaak op mijn laptop in bed een serie en tik ik mijn boodschappen- en to do lijstjes altijd op mijn telefoon. Zo veel schermtijd is niet goed voor een mens, vandaar dat ik kleine veranderingen wil doorvoeren. De boodschappenlijst, to-do lijst en aantekeningen maak ik schrijf weer gewoon met pen op papier. Alle kleine beetjes helpen!

Persoonlijker

Tot slot vind ik alle teksten die met pen op papier zijn geschreven véél persoonlijker dan Times New Roman op een printvelletje. Toen Ward en ik gingen trouwen, schreef ik hem de avond daarvoor een brief. Dit deed ik met de hand, met een mooie pen. Zelf schrijven geeft een tekst zo veel meer gevoel en leven. Ik heb altijd het gevoel dat het emoties beter kan overbrengen. Ervaar jij dat ook zo?

Pennen met logo 

Je ziet: een pen met logo is meer dan alleen een relatiegeschenk. Het is een verrijking van het leven van de ontvanger! Het is dus absoluut een mooi geschenk om cadeau te doen.

Praat mee

Schrijf jij nog regelmatig met pen of potlood? Waarom wel of waarom juist niet? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd erg gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook