fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom Mara elke dag slakkenslijm op haar gezicht smeert!

slakkenslijm gezicht

Op het schoolplein bij de school van mijn oudste dochter Sophia ben ik een van de jongste moeders. Toen ik 25 jaar oud was had ik mijn eerste lieve kleintje in mijn armen en dat is voor deze tijd natuurlijk best vroeg. Zelf ben ik hier heel blij mee; zo heb ik immers meer tijd om van ze te genieten, zijn de opa’s en oma’s nog behoorlijk fit en merk ik dat het moederschap mij eigenlijk redelijk makkelijk afgaat. Maar hoewel ik dus best een jonge moeder ben (inmiddels 29 lentes jong), zie ik wél dat het krijgen van kinderen een aanslag op mijn lichaam en huid is geweest. Na mijn zwangerschappen en alle slapeloze nachten zie ik er zeker wat ouder uit dan mijn kinderloze leeftijfsgenootjes. Het is voor mij dus heel belangrijk om veel aandacht voor selfcare en mijn gezondheid te hebben. Eén van de dingen die ik in dit kader sinds een tijdje doe, is het gebruik van slakkenslijm. 

Helende werking van slakkenslijm

“Jakkes, smeer je écht slakkenslijm op je gezicht?” werd mij laatst gevraagd toen ik vertelde dat er een potje slakkengel in mijn badkamerkastje staat. “Ja zeker en ik ben er ook nog eens mega blij mee”, antwoordde ik. “Wist je dat het slijm van slakken en hele bijzondere werking heeft? Wanneer een slak gewond raakt, helpt zijn eigen ‘slijm’ om deze verwonding te helen”, leg ik haar uit. “Vandaar dat mensen met een onrustige huid, rimpels, acné en littekens ook een beroep doen op het slijm van slakken. Het helpt de huid te ontdoen van oude cellen en het stimuleert dat nieuwe cellen worden aangemaakt. De belangrijkste stoffen die hier verantwoordelijk voor zijn, zijn allantoïne, collageen, elastine en vitamine A, C en E.”

Slakkengel

Na mijn mini-college slakkenslijm en de bijzondere werking daarvan was mijn vriendin om: zij wilde ook wel van dat slakkenslijm op haar gezicht smeren. “Hoe kom jij hieraan dan? Bij mijn drogist heb ik nog nooit zoiets zien staan”, vroeg ze mij. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten slakkengel en slakken gezichtscrème op de markt. Zelf gebruik ik de slakkengel van Celltone, die onder andere verkrijgbaar is bij orangeshop.eu. Deze heeft een fijne consistentie, smeert goed uit en mijn huid wordt er super zacht van. De gel bevat naast een hoge hoeveelheid slakkenslijm filtraat ook extra allantoïne (een stof die dode huidcellen helpt verwijderen en de aanmaak van nieuwe stimuleert) en ureum (een stof die de huid helpt vocht op te nemen en vast te houden). Dit verklaart dat ook het zijdezachte gevoel na gebruik!

Praat mee

Kortom: misschien moet je even een mentale drempel over voor het gebruik van een gel gemaakt op basis van het slijm van slakken, maar ik weet zeker dat als je het eenmaal hebt geprobeerd, je nooit meer anders wil. Zou jij het ook wel willen proberen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook