fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom keratine zo belangrijk is voor het haar

keratine

Wist je dat ik tot een paar maanden geleden elke dag mijn haar waste? Je leest het goed: echt iedere dag gebruikte ik shampoo. Niet alleen ging er elke dag een kwak shampoo en conditioner in, ook moest het steeds weer opnieuw geföhnd en gestyled worden. Ik kan je vertellen: dat kost veel tijd én het is niet bepaald goed voor de kwaliteit van mijn haar. Regelmatig gebruik ik daarom keratine producten voor mijn haar. Benieuwd wat keratine is en waarom het zo belangrijk is voor je haar? Lees mee!

Waarom is keratine belangrijk voor het haar?

Keratine is een lichaamseigen en belangrijke proteïne voor ons haar, huid en nagels. Voor maar liefst 95 procent bestaat ons haar uit deze bouwstof, die onder andere voor flexibiliteit en kracht zorgt. Door de intensieve verhitting en styling van het haar kan de hoeveelheid keratine afnemen. Dit kan zorgen voor gespleten punten en pluizig en dof haar. Natuurlijk niet wat je graag zou willen!

Keratinebehandeling 

Door middel van een keratinebehandeling kan je de hoeveelheid keratine in beschadigd haar weer aanvullen. Hierdoor voelt het haar weer zacht, soepel en glad aan. Je haar straalt en ziet er gezond uit! Keratinebehandelingen kunnen worden uitgevoerd in de kapsalon, maar ook thuis kan je aan de slag met keratineproducten. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor goede en effectieve opties gaat!

keratine

Goed keratine masker voor thuis

Een goede optie voor thuis is bijvoorbeeld het Nanoil-haarmasker met keratine. Dit masker zet zich in tegen problemen als zwak, beschadigd, breekbaar en splijtend haar als gevolg van warmtestyling en chemische verwerking. Ook brengt het je haar weer in goede conditie na een periode van onjuiste dagelijkse verzorging, stress, slechte weersomstandigheden, zonlicht en vervuiling. Het masker bevat naast keratine ook pathenol, wat het niveau van hydratatie en veerkracht verhoogt. Het beschermt het haar tegen het vochtverlies en geeft een prachtige glans.

Hoe werkt het Nanoil-haarmasker?

Het beste resultaat krijg je wanneer je het Nanoil-haarmasker minimaal één keer per week gebruikt. Dit kan je gewoon doen in de douche, nadat je je haren hebt gewassen. Breng een royale hoeveelheid aan door het gehele haar en laat dit 10 tot 20 minuten inwerken. Spoel het daarna grondig uit. Indien gewenst kan je het masker meerdere malen per week gebruiken.

Oliën voor het haar

Tussen de maskers door kan je eventueel ook gebruikmaken van heerlijke oliën voor het haar. Denk hierbij aan het bekende en geroemde argan-olie of bijvoorbeeld aan macadamia olie, ricinusolie of avocado olie. Wil je het haar föhnen of stylen? Gebruik dan altijd een product dat je haar tegen hitte beschermt!

Heb jij al eens producten met keratine voor het haar gebruikt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Lees ook: Liever niet naar de kapper? Verf je haar thuis met kappersverf!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook