fb
Damespraatjes Damespraatjes

Liever niet naar de kapper? Verf je haar thuis met kappersverf!

Liever niet naar de kapper

Toen de kappers tijdens de eerste coronagolf dicht gingen, besloten veel vrouwen om zelf thuis hun haar te verven. Ook een vriendin van mij ging zelf met verf aan de slag, om zo haar grijze haren te verbergen. Ik was echt verbaasd over het goede resultaat! Haar haren zagen er net zo goed uit als in de tijd dat ze het nog wel gewoon door een kapper kon laten doen. Hoe kan dat? Zij legde het mij uit. Hier een paar goede tips als je zelf thuis je haren gaat verven!

Gebruik goede haarverf

Ooit gebruikte ik een setje van de drogist om zelf mijn haren te verven. Nou,  dat had ik beter niet kunnen doen! Er zat onvoldoende verf in, waardoor ik niet al mijn haar kon verven. De haren die ik wél kon verven kregen een hele andere kleur dan beloofd op de verpakking… Ga je zelf je haren verven? Gebruik dan professionele haarverf én zorg ervoor dat je voldoende product in huis hebt. Zo voorkom jij de fout die ik wel maakte 😉

Verwachtingsmanagement

Heb jij zwart haar en wil je in één dag zelf je haren asblond verven? Het spijt me, maar ik moet je uit deze droom helpen! In de regel kan je ongeveer twee niveau’s lichter kleuren in één kleursessie. Wil je meer dan dat? Overleg dat dan met een professional! Wil je van blond naar donker? Dan is het wel mogelijk om meer dan twee kleurniveau’s in één sessie donkerder te gaan.

Hulp

Om een mooi en egaal eindresultaat te bewerkstelligen, is het heel belangrijk om op elke pluk haar evenveel haarverf te gebruiken. Sommige mensen kunnen dit zelf, maar veel mensen vinden het lastig. Je kan dan het beste hulptroepen (bijvoorbeeld je dochter, vriendin of moeder) inschakelen. Door elke pluk zorgvuldig te voorzien van haarverf, krijg je het mooiste resultaat.

Naar de kapper

Kijk ook eens op YouTube naar de vele video’s die hier verschenen over het zelf verven van je haren. Er zijn flink wat kappers die heel duidelijk laten zien hoe je zelf thuis te werk gaat. Zelf je haren verven is goed te doen als je de tijd neemt, weet wat je grenzen zijn en zorg dat je zorgvuldig kunt werken. Ben je op zoek naar een extreem effect (zoals van zwart naar blond haar) of durf je zelf verven niet zo goed aan? Ga dan lekker naar de kapper.

Praat mee

Heb jij ooit zelf je haren geverfd? Hoe is dat toen gelukt? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook