fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom jij je ook op latere leeftijd mag blijven openstellen voor nieuwe dromen en behoeften

Laatst dronk ik koffie met een vriendin die na tien jaar bij hetzelfde bedrijf haar baan heeft opgezegd, een opleiding tot yoga-docente is gaan doen en nu over de hele wereld yogalessen wil gaan verzorgen. ‘Wauw, wat dapper van je’, zei ik tegen haar. Maar dat was zij niet met mij eens. Dapper? Nee, dit was gewoon hetgeen wat ze diep vanbinnen altijd al had willen doen. Diep respect heb ik voor mensen die met maar één doel voor ogen hun oude patronen durven te doorbreken: doen wat ze écht gelukkig maakt! 

Fundament van het kaartenhuis

Wij als vrouwen zijn daar niet zo goed in; doen wat ons gelukkig maakt. We voelen een grote druk en verantwoordelijkheid vanuit het gezin, ons werk en natuurlijk het onderhouden van het sociale netwerk. Soms voelt het een beetje als een kaartenhuis. Trek er één onderdeel uit en het geheel stort ineen. Maar klopt dat eigenlijk wel? In sommige gevallen zeker. Dit is vaak in de situatie waarin het fundament van het kaartenhuis niet stevig staat. En wie is dat fundament? Precies; dat ben jij!

Doen waar je blij van wordt

Om te schuiven in jouw kaartenhuis -dat hier even symbool staat voor jouw leven als geheel-, moet het fundament dusdanig stevig zijn dat alles in balans blijft. Maar hoe zorg je nou voor een solide fundament als jij eigenlijk helemaal niet blij bent met het werk wat je doet? Diep van binnen weet je het antwoord waarschijnlijk al wel: iets gaan doen waar jij wél blij van wordt. En ja, dat kan best spannend zijn.

Waarom er wél voor gaan

Welke redenen kan jij bedenken om geen carrière-switch te maken? Dikke kans dat je nu denkt aan de stabiliteit van je financiële situatie, de vooroordelen die jouw omgeving misschien zal hebben en het gevoel van opgeven/falen. Maar wat als ik je vertel dat dit helemaal niet zo zal zijn? Dat jouw omgeving waarschijnlijk alleen maar trots op je is, dat je er financieel meestal op vooruit gaat als je ergens passie voor hebt en je een gevoel van succes/geluk zal ervaren? Dat werpt toch een ander licht op het geheel, he?

Ontdek wat jij wel wilt

Maar hoe pak je dat aan, zo’n transitie ingaan en ontdekken waar jij wel gelukkig van wordt? Welke vragen stel je jezelf? Hoe pak ik het aan? Wat zijn nou eigenlijk mijn dromen en ambities? En hoe zie ik de ideale toekomst voor mij? Best lastig om dat helemaal in je eentje te doen en gelukkig is er hulp. Wij kunnen je zeker de gratis inspiratie webinars van VA-school aanraden. In de twee webinars ‘Ontdekt wat je wel wilt – vind jouw why en joy’ en ‘visualiseer je droombaan’ ga je samen met coach en ondernemer Hanneke Wessel op zoek naar wat jij in de kern zou willen doen.

Talenten optimaal inzetten

De webinars zijn gratis online te volgen. Het gave is dat er na het volgen van de webinars een volgende stap is: je zou je kunnen leren hoe je aan de slag kunt als zelfstandig werkende virtual assistant (VA). Het vak VA neemt ongelofelijk snel toe in populariteit en dat is niet gek; Nederland is een heus ondernemersparadijs en er komen dus elke dag vele nieuwe veelbelovende bedrijven bij. Als VA ben jij verantwoordelijk voor een zeer divers pakket aan taken. Het leuke van het werk is dat je er op jouw eigen manier invulling aan kunt geven, je elke dag nieuwe dingen leert, je jouw talenten optimaal aan het werk kunt zetten en je gewoon met heel veel plezier kunt werken.

Niks te verliezen

Of jij nou als VA aan de slag zou willen of dat je hele andere dromen hebt: volg even de gratis webinars. Ze kosten je niks én leveren je heel wat mooie inzichten op. Je hebt niks te verliezen toch?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook