fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom je niet duizenden euro’s kwijt hoeft te zijn aan een goed horloge

Drie jaar geleden deed ik een van de grootste aankopen van mijn leven; ik kocht een Rolex. Voor de ene helft spaarde ik zelf, de andere helft kreeg ik cadeau van mijn man. Het is een horloge waar ik heel trots op ben en waarvan ik zeker weet dat ik hem over vijftig jaar ook nog met hetzelfde plezier draag. De kwaliteit is uitmuntend en de stijl heel tijdloos. En ondanks dat ik heel blij ben met mijn horloge, is het zeker niet iets wat ik iedereen zou aanraden. Rolex is een ongelofelijk duur merk en het is zeker zo dat je ook voor veel minder geld een goed horloge kunt kopen. 

Er zijn diverse redenen waarom merken als Rolex, Patek Philippe en IWC zo duur zijn. Zo worden alle horloges met de hand gemaakt van de beste materialen. Ook de ontwerpen zijn zeer goed uitgedacht en zijn in veel gevallen iconisch te noemen. Tot slot is de prijs ook een manier om zich als merk te onderscheiden; opvallen door een hoge prijs dus. Al met al is een luxe horloge het geld voor veel mensen waard, maar dat betekent niet dat een goedkoper horloge minder goed hoeft te zijn.

Wat moet het kosten?

Wat moet een goed horloge in ieder geval kosten? Dat is natuurlijk afhankelijk van wat jij onder een goed horloge verstaat. Maar al voor een paar honderd euro heb je een kwaliteitshorloge dat jarenlang meegaat. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de Citizen Eco Drive horloges. Voor een paar honderd euro koop je een klokje van topkwaliteit. Je hoeft echt geen duizenden euro’s uit te geven aan een goed horloge.

Niet te goedkoop

Hoe ik denk over horloges van een paar tientjes? Tja, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hier niet in geloof. Voor dat geld weet je dat je inlevert op kwaliteit en dat het horloge waarschijnlijk niet zo lang meegaat als een wat duurder model. Zelf hecht ik veel waarde aan spullen die lang meegaan. Dit is goed voor de planeet en op termijn ook goed voor je portemonnee. Fast fashion is wat mij betreft een no-go en dat geldt ook zeker op het gebied van sieraden en horloges. Mijn overtuiging is dat je beter iets langer kunt doorsparen en dan iets te kopen waar je over tien jaar ook nog blij mee bent.

Leuke cadeautjes

Niet alleen wat betreft mode houd ik niet van de weggooi industrie. Ook op het gebied van interieur en spullen voor de kinderen kies ik bewust. Wij hebben ons huis ingericht met meubels die lang meegaan, kopen voor de kinderen kleding die ook nog doorkan naar nichtjes en neefjes en geven duurzame cadeautjes. Leuke cadeaus om te geven vind ik bijvoorbeeld van die mooie Svarovski beeldjes, een mooie herbruikbare drinkfles of een zelfgebakken brood.

Waar kijk jij naar bij het kopen van een horloge? Ga je vooral voor goedkoop of ben je bereid meer te betalen voor kwaliteit? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Afbeelding: Bluewater Sweden via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook