fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom je in een mooie pyjama lekkerder slaapt dan in een oud shirt

Als je in mijn kast kijkt, zal je opvallen dat ik behoorlijk wat kleding heb. Ik ben dol op mooie jassen, schoenen en tassen en die heb ik dan ook in overvloed. Verder hangen er veel jurkjes, jasjes, pantalons en bloesjes. Van huispakken voor luie zondagen op de bank tot baljurken voor op de mooiste gala’s: ik heb het werkelijk allemaal. Toch is er één kledingcategorie die volledig in mijn kast ontbreekt, namelijk nachtkleding. Ik heb helemaal geen pyjama’s en eerlijk gezegd denk ik dat het tijd wordt om daar verandering in te brengen. 

Oude joggingbroek

’s Nachts slaap ik eigenlijk altijd in oude t-shirts van Ward, gecombineerd met een oude joggingbroek als het koud is buiten. Mijn favoriete shirt is lekker oversized en is gemaakt van zacht katoen. Samen met de joggingbroek die ik droeg in de dagen na mijn bevallingen, vormt het de optimale outfit om mij volledig in terug te trekken. Maar ja… Ergens begin ik wel in te zien dat het oog ook wat wil.

Mooie pyjama

‘Wil je niet eens een mooie pyjama kopen?’ vroeg mijn man mij laatst. Hij kent mijn stijl buiten de slaapkamer en die is een stuk spannender dan mijn kleding ín de slaapkamer. Haha! Ik begrijp wel dat het van hem allemaal wel iets mooier en met een tikkeltje meer aandacht mag. Eigenlijk ben ik het helemaal met hem eens. Ik ben dan ook van plan om een mooie pyjama van bijvoorbeeld LASCANA te kopen, waarmee ik mij op luie zondagen ook nog eens beneden kan vertonen.

Slaap lekkerder

Een mooie pyjama ziet er niet alleen mooier uit dan een oud shirt, het slaapt ook nog eens lekkerder. Mijn theorie is dat ik me beter voel in een echte pyjama, hierdoor makkelijker kan ontspannen en dus ook beter slaap. Daarnaast worden goede pyjama’s van stoffen gemaakt die zomers optimaal ademend zijn en je ’s winters lekker warm houden. Ook dat is goed voor de kwaliteit van je slaap.

Zin om hem aan te trekken

Slaap jij net als ik ook altijd in een lekker groot shirt met een zachte broek? Koop dan een pyjama die ook lekker een maatje groter is en ga voor een stof waar jij je prettig in voelt. Ben jij gewoon niet het type voor een kanten negligé? Ga daar dan ook niet voor! Het belangrijkste is dat jij je honderd procent lekker voelt en je eigenlijk ’s ochtends alweer uitkijkt naar je pyjama in de avond. Dan weet je dat je goed zit!

Waar slaap jij ’s nachts het liefste in? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook