fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom is verlichting zo sfeerbepalend?

Zomers sta je er misschien  niet heel erg bij stil, maar tijdens de donkere maanden is het des te opvallender: de kracht van licht. We hebben licht elke dag nodig. We gebruiken het om bij te koken, ons aan te kleden en bij te werken en te lezen. Je zou alle lichten ’s avonds voor de grap eens uit moeten zetten en proberen je dagelijkse dingen te doen. Ik kan je verzekeren: dit gaat niet zo soepel als je gewend bent 😉 

Sfeerbepalend

Gelukkig zijn er in Nederland niet tot nauwelijks mensen die geen beschikking hebben over verlichting. Sterker nog: het is niet alleen nodig om te te kunnen overleven, verlichting speelt ook een steeds grotere rol in het bepalen van de sfeer in huis.

Heel persoonlijk

In een prettig verlicht huis voelen de meeste mensen zich meteen op hun gemak. Het licht mag niet te kil en niet te fel zijn, maar ook zeker niet te zwak. Wat een aangename kleur en sterkte van verlichting zijn, is sterk afhankelijk van wie je het vraagt en waar het licht voor gebruikt zou moeten worden.

Jouw huis nog mooier maken

Wat in jouw huis mooi en fijn is, is dus heel persoonlijk. Door veel in winkels, op Pinterest en in webshops zoals Lampenzo rond te kijken, ontdek je vaak al snel wat jij mooi vindt. Heb je er wat meer moeite mee of wil je graag dat een professional je adviseert in de verlichting van jouw huis? Dan kunnen veel winkels een zogeheten lichtplan voor je opstellen. Bij het samenstellen van dit lichtplan kijken ze samen met jou wat plekken zijn waar je licht nodig hebt en welke lampen jouw huis nog mooier kunnen maken.

Volledig gerestyled

Kortom: neem eens de tijd om naar mooie en goede verlichting te kijken. Het kan de sfeer zo veel aangenamer maken, dat je het gevoel hebt je huis volledig gerestyled te hebben.

Wat vind jij? 

Wat vind jij mooie verlichting? En wat juist niet? Ik ben heel beniewd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook