fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom is een terrasoverkapping zo’n goede investering?

Overwegen jullie om een overkapping aan jullie huis te laten bouwen? Leuk zeg! Een overkapping heeft zo veel fijne voordelen en één daarvan is dat het gewoon een goede investering is. Zelf heb ik ook een overkapping in de tuin staan. Wij wonen hier nu bijna twee jaar en genieten er écht bijna elke dag van. Ben je benieuwd waarom een overkapping zo’n goede investering is? Lees dan lekker mee!

Uitbreiding van je huis

De huizenmarkt staat momenteel volledig op zijn kop. Er zijn te weinig woningen beschikbaar, de prijzen zijn hoog en hierdoor wordt doorstromen vaak moeilijk. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun huidige woning aan te pakken. Een hele makkelijke manier om meer ruimte te creëren, is door het bouwen van een overkapping. Officieel mag je dit niet rekenen als bewoonbare vierkante meters, maar zo ervaar je ze natuurlijk wel. Door de overkapping te voorzien van een glazen schuifwand, voelt de overkapping écht als een extra kamer van je huis. Zet er de eettafel neer of maak een heerlijke leeshoek. In de winter houd je de schuifdeuren warm gesloten en zomers gooi je ze lekker open.

Vaker buitenzitten

Met een fijne overkapping heb je niet alleen meer woonruimte, je kunt ook nog eens meer buitenzitten. De overkapping vormt een mooie overgangszone tussen binnen en buiten. Hierdoor kan je zomers uit de zon in de schaduw zitten en zit je in de herfst lekker buiten wanneer het regent. Zelf zit ik graag buiten als het weer lekker guur is. Met een glas rode wijn en onder een heerlijk dekentje kan ik uren buiten zitten lezen. Onder de overkapping zit je droog en heb je minder last van de wind. Tip voor de zeer koude dagen: zet een warme heater neer.

Zeer gewild

Hoewel een overkapping op papier dus niet telt als bewoonbare vierkante meters, ervaren de meeste mensen dit wel zo. Huizen met een mooie overkapping zijn hierdoor erg gewild bij woningkopers. Overwegen jullie toch te verhuizen? Dan zal een goed-gebouwde overkapping zeker voor meer interesse in jullie huis zorgen. Op deze manier draagt het in veel gevallen op positieve wijze bij aan de waarde van je huis.

Praat mee

Alle overkappingen die je in dit artikel ziet, zijn verkrijgbaar bij Tuinmaximaal. Heb jij je ooit gerealiseerd dat een overkapping zo veel voor je huis kan doen? En wat voor overkapping zou het beste bij jullie huis passen? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook