fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom is een LED lamp zo veel beter dan een gloeilamp?

Licht is één van de meest belangrijke dingen waar wij dagelijks mee te maken hebben. We staan er misschien niet vaak bij stil waarom het zo belangrijk is. Maar sluit eens je ogen en bedenk je een wereld zonder licht. Hoe zou je je aankleden? En hoe zou je in het donker kunnen koken of naar je werk rijden? De wereld zou er heel anders uitzien. Licht is van levensbelang. 

Wat moet je kiezen?

Gelukkig hoeven we niet zonder licht. Sterker nog: we hebben nog nooit uit zo veel verschillende manieren van verlichting kunnen kiezen. Helaas maakt dit het niet meteen makkelijker. Je kunt door de bomen het bos niet meer zien en weet door alle keuzes eigenlijk juist minder goed wat je zou willen kiezen. Wij helpen je graag een handje!

Voordelen van LED verlichting

Waar vroeger de gloeilamp de meest gangbare en populaire vorm van verlichting was, kiezen mensen tegenwoordig vaak voor spaarlampen of LED verlichting. LED verlichting kopen, is wat wij thuis tegenwoordig bij voorkeur doen. Waarom? Dat vertel ik je graag!

  1. LED lampen zijn energie zuinig
  2. LED lampen gaan langer mee
  3. LED lampen zijn er in meerdere lichtkleuren
  4. LED lampen hoeven niet ‘op te warmen’, maar geven direct goed licht
  5. LED lampen worden niet heet
  6. LED lampen bevatten geen kwik
  7. LED lampen geven een constant licht en flikkeren niet

Reden genoeg

Je ziet: reden genoeg om voor een LED lamp te gaan. Zoals je bij punt 3 leest, zijn LED lampen tegenwoordig ook in warme lichtkleuren te krijgen. Het idee dat LED verlichting kil en ongezellig is, is dan ook niet waar. Eigenlijk is er dus helemaal geen excuus meer om nog voor gloei- of spaarlampen te kiezen 😉

Wat heb jij thuis?

Wat voor soort lampen gebruiken jullie thuis? En waarom hebben jullie hiervoor gekozen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook