fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom infrarood verwarmen in de badkamer?

De badkamer is zo’n ruimte waar je het graag warm wilt hebben. Je staat vast ook niet graag in de kou als je je bad uitstapt, om maar een voorbeeld te noemen. Maar het grootste deel van de dag staat de verwarming er eigenlijk voor niets te branden. Zonde! Hoe kan je dit anders doen?

Infrarood verwarmen

Infrarood verwarmen heeft meerdere voordelen. Een infraroodpaneel is heel snel warm en binnen no-time is je badkamer dus verwarmd. Gewoon alleen als het nodig is. Infrarood panelen worden zelf warm en geven deze warmte dus af aan de ruimte. Daarmee is er ook meteen een einde aan die lelijke radiators in je mooie badkamer. Want je kan namelijk deze panelen prachtig combineren met andere functies! Hiermee bespaar je dus kosten omdat je verwarming niet onnodig staat te branden én het is ook nog eens mooi voor je badkamer interieur. Je hoort mij in ieder geval niet klagen!

De voordelen van infrarood verwarmen

Infrarood verwarming: het klinkt als ideaal. En dat is het dus eigenlijk ook gewoon. Hier de voordelen op een overzichtelijk rijtje:

  • Energieverbruik is lager
  • Geen gas meer nodig
  • Omdat het om stralingswarmte gaat is het beter voor het immuunsysteem, omdat hierdoor geen luchtcirculatie optreedt. Dus geen rondvliegend stof, pollen of bijvoorbeeld bacteriën
  • Geen droge lucht
  • Energie wordt slimmer gebruikt, omdat er alleen ‘gestookt’ wordt als het nodig is, waar het nodig is
  • Mooi design

Infrarood handdoekdroger

Wat dacht je bijvoorbeeld van een Infrarood handdoekdroger? Het is dus het object wat je badkamer zal verwarmen, maar daarnaast is het ook de plek waar je je handdoek op kan hangen. En die handdoek zal heerlijk warm zijn (en snel droog). Er is keuze uit meerdere kleuren en afmetingen, dus eigenlijk moet het wel heel raar lopen wil er niet een model bij zijn die bij jou en je interieur past.

Spiegelverwarming

Een ander voorbeeld voor in de badkamer is een spiegel die dienst doet als verwarming (of was het nu andersom…). Opnieuw een object die je nodig hebt in je badkamer en waar je dus ook meteen een verwarmingsobject van kunt maken!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook