fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ik weer helemaal fan ben van Apfelkorn

Apfelkorn

Bijna iedereen kent Apfelkorn nog wel uit zijn of haar jeugd. Zo dronk mijn vader het vroeger op de klaverjas-avonden met zijn vrienden en vonden mijn vriendinnen en ik het heerlijk tijdens een avondje uit. Elke keer als ik Apfelkorn drink, ga ik weer terug naar die tijd. Het lijkt soms zo lang geleden dat ik elke week met mijn vriendinnen stond te zingen in de kroeg, maar als ik Apfelkorn drink komen al die herinneringen van vroeger weer terug. Stiekem moet ik soms nog steeds lachen om alles wat we op dat soort avonden beleefden. Natuurlijk is dat nostalgische gevoel niet de enige reden waarom ik graag Apfelkorn drink. Benieuwd waarom ik het nog meer lekker vind? 

Friszoete smaak

Met pure dranken zoals wiskey, wodka of rum maak je mij niet blij. In een mixje kan ik het nog wel aan, maar on the rocks of als shot maak je mij niet blij met die smaken. Apfelkorn vind in daarentegen heerlijk in z’n pure vorm. Het wordt gemaakt van Golden Delicious en Gala appels, waardoor het friszoet van smaak is. Heerlijk!

IJskoud

Of je nou op de piste in Oostenrijk staat of op een zomerse avond met vrienden in de tuin staat: Apfelkorn kan altijd. Enerzijds komt dat door de smaak, maar anderzijds ook omdat je Apfelkorn bij voorkeus ijskoud drinkt. Ik leg het altijd in de vriezer en ben zo op elk feestje gegarandeerd van een ijskoude verfrissing. Zeker tijdens de hete dagen wordt iedereen hier heel enthousiast van.

Niet zo sterk als andere likeuren

Apfelkorn bevat 18 procent alcohol en is in vergelijking met andere likeuren dus aan de ‘lichte kant’. Ter illustratie: Liqor43 bevat 31 procent alcohol en Gold Strike bevat 50 procent alcohol. Ook lekker voor mensen die niet zo dol zijn op hele sterke dranken dus! Zeker als je het mixt met een niet alcoholische drank, vormt het een mooie lichte optie.

Heerlijk in mixjes

Vroeger dronk ik Apfelkorn altijd puur, maar tegenwoordig gebruik ik het ook in mixjes en cocktails. Mijn absolute favoriet is de Appel Martini. Hiervoor doe je 25 milliliter woda, 25 milliliter Apfelkorn, 50 milliliter appelsap, 1 theelepel citroensap en een hand ijsklontjes in een cocktailshaker. Even flink schudden en overgieten (zonder het ijs) in een martini-glas. Garneer eventueel met een schijfje appel. Je kunt Apfelkorn ook lekker mixen met Fanta, Sprite, appelsap en cassis. Ik heb ooit iemand ontmoet die het in zijn cola deed. Lijkt mij persoonlijk niet geweldig, maar ieder z’n ding he 😉

Praat mee

Wanneer dronk jij voor het eerst Apfelkorn en welke herinnering heb jij hieraan? En vind jij het nu ook nog steeds zo lekker. Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Enne, vergeet ook niet jouw favoriete cocktails en mixjes te delen. Lijkt mij leuk om deze allemaal te gaan proberen!

Let op: Genietmaar drink met mate. 

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Bron afbeelding: Andres Haro Dominguez on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Reageer ook